Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Nytårets hvidvine

Havet er et populært sted at hente forrettens hovedemne og på toppen af listerne er skaldyr som jomfruhummer og hummer samt laks i forskellige afskygninger som mousse, rillette, røget eller gravad. Mange spiser også stadig fisk til hovedret i form af nytårstorsken, omend den har fået konkurrence fra de firbenede på land. Skal der hvidvin til, har vi fire gode bud, som matcher en lang række retter på nytårsbordet.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

Pouilly-Fumé "Tryptique", A. Cailbourdin, Loire, 2014 

Alain Cailbourdins topvin Tryptique fra Pouilly-Fumé i Loiredalen lagres på fade og laves på druer fra hans bedste og ældste parcel, rig på den unikke flint i området, kaldet silex. Udtrykket er enestående for appellationen og Tryptique er blandt områdets bedste fadlagrede vine. Et par år i flasken har blot gjort den endnu mere fedmefuld og udtryksfuld og det er et spændende alternativ til den fadlagrede Chardonnay for dem, der vil udfordres og blive i den gode ende af skalaen. Citrus, honning, hyldeblomst og stikkelsbær forenes med citronmelisse, honning og letristede egetræstoner. Komplekst, dybt og dragende. Nyd den til retter med laks eller stegte skaldyr ved 10 °C.

Pouilly-Fumé Tryptique

2014

 

 

Riesling Federspiel, E. Knoll, Wachau, 2016

Endnu et mesterværk fra Emmerich Knoll i Wachau, der med sikker hånd mestrer Rieslingdruen som få andre i landet. Vinfremstillingen er traditionel, langsom og laissez-faire, men altid udført med rettidig omhu. Det viser sig i hans stilsikre vine, der altid er krystalklare og samtidig dybe og komplekse. Grøn mandarin, citron, nektarin og mineralske undertoner slutter i en lang, forfriskende finish med let parfumerede undertoner. En glimrende ledsager til fisk og skaldyr i asiatisk forklædning og en af de nytilkomne på nytårsscenen, sushi. Servér den ved 8 °C.

Riesling Federspiel

2016

Chardonnay, Stuhlmuller Vineyards, Alexander Valley, 2016

Stuhlmuller Vineyards har skabt sig en unik position, når det handler om Chardonnay fra Alexander Valley nord for Napa Valley i Californien. Hovedparten af domainets marker er tilplantet med Chardonnay, og netop her på den veldrænede dalbund, hvor kølig morgentåge indhyller druerne, fremkommer en særlig smagsprofil for sorten. Kombinationen af nashi-pære, hvide ferskner, citroncreme, søde majs, ristede nødder og et strejf af kokos er blevet en signatur, der forsøges kopieret af mange, men som unægteligt er særligt for netop dette sted i verden. Nyd den til nytårstorsken eller til hummersuppe ved 10 °C.

Alexander Valley Estate Chardonnay

2016

Meursault "Clos Saint Felix", Domaine Michelot, Bourgogne, 2016

Nicolas Mestre lægger ikke skjul på, at Clos Saint Felix er kronjuvelen i families solide portefølje i Meursault. Som navnet antyder er der tale om en muromkranset mark, clos, og den ligger klods op af selve domainet, og det bliver notorisk den fedeste og mest muskuløse Meursault fra hans og faderen, Jean-Francois Mestres, hånd. 10 måneders fadlagring runder det hele af og sikrer perfekt balance mellem moden citrus, gule æbler og hvide blomster samt brunet smør, fløde og nødder. Servér ved 12 °C til kraftige retter med røde skaldyr, stegt fisk eller oksecarpaccio med ristede hasselnødder og parmesan.

Meursault Clos Saint Félix

2016

Magnum 1 fl. 849,- / Spar 100,-

Nytårets rødvine

Vi anbefaler 4 forskellige rødvine til hovedretten nytårsaften.

Se dem her