Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Nyd december med champagne i glasset

Festligere vin findes vel ikke. Champagne er vores hjerter nær, og julen er hjerternes tid. Vi vil gerne vil inspirere til at dyrke mangfoldigheden indenfor det ikoniske område, Champagne. Måske lykkes vi, og der nydes Champagne mere end bare kl 24 d. 31. december.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg 

Champagne Delos Grand Cru Brut

NV

Magnum 150 cl 1 fl. 575 / Spar 100

Jeroboam 300 cl1 fl. 1.500,- / Spar 250,-

 Har du de rigtige champagneglas? Se vores udvalg her

Nyd den som starten på en festlig lejlighed, som aperitif eller til østers, gerne naturel eller helt enkelt med citron. Stor, større, bedst. Vi tilbyder tre størrelser af Delos og husk, at vin altid smager bedre jo større flasken er. Og det er faktisk sandt.

Mere end 40 gange har Nicole stået i spidsen for den årlige høst hos det hus, der bærer hendes familienavn, Moncuit. Hendes oldefar, Pierre Moncuit, grundlagde domainet i 1889, hvor han købte en række exceptionelle marker i Mesnil-sur-Oger.

Det var i en tid hvor phylloxera stod på dørtrinet til Champagne, og vinindustrien var hårdt ramt. Men det var også mulighedernes tid, og Nicole har siden hun overtog i 1977 været begunstiget med nogle af regionens bedste terroirs. Hovedparten af de 19 ha, domainet ejer, ligger således i den berømte Grand Cru-kommune, Mesnil-sur-Oger på Cote de Blancs, hvor Pierre så potentialet og investerede på det helt rette tidspunkt. Husets stil respekterer i høj grad det meget sarte, delikate udtryk, Chardonnay leverer i Mesnil-sur-Oger. Fadlagring anvendes ikke og alle vine er lavet på en enkelt årgang også selvom det ikke angives på etiketten.

Vinene gennemgår malolaktisk gæring, så den skarpe syre blødes en anelse af, men uden at gå på kompromis med den sprøde friskhed.

Delos er Nicoles mors pigenavn, og navnet er givet videre til husets signaturvin fra Grand Cru Mesnil-sur-Oger, som på ypperlig vis udtrykker det mineralske, yndefulde Champagne. Dosageniveauet er holdt på 7 g/l, og vinen er lagret 24 måneder med gærresterne. Den perfektionistiske, krystalklare, ultrarene stil er mesterligt udført i Delos, og som eksponent for Blanc de Blancs fra de bedste terroirs på Cote de Blancs, er den noget nær perfekt.

Champagne Royale Réserve Brut

NV

Til yndere af et mere fyldigt champagneudtryk, er Philipponnat Royale Reservé et sikkert kort. Med hele 70% blå druer i blandingen og 40% reserve-vin fra ældre årgange lagret på fad er stregerne trukket op til en bred og fyldig Champagne, som egner sig fremragende til det salte køkken og en lang række retter. Charles Philipponnat lægger ikke skjul på, at huset efterstræber høj kompleksitet ved at blande forskellige terroirs, druesorter og årgange, og der vises på den måde en ganske anden facet af Champagne som vin hos Philipponnat end hos Pierre Moncuit. Kompetencen ligger netop her, og det kommer der en fascinerende vin ud af. Servér Royale Reservé til østers Rockefeller, stegt hummer med svampe og hollandaisesauce eller dampet pighvar med spinat, hjertemuslinger og Beurre Blanc-sauce. Den kan eventuelt serveres i et Bourgogneglas, hvis det er til deciderede retter ved 10 °C.

Champagne Fleur de Passion Brut

2008

Skal linen gås helt ud før vi siger farvel til 2018, er Fleur de Passion garant for frydefuld dans. I sig selv er der tale om en linedans, der balancerer mellem det faste, ranke og mineralske, og det krydrede, fedmefulde og vinøse. Fleur de Passion har det bedste fra begge verdener krydret med frugt fra en af de største Champagneårgange i nyere tid, 2008. Her på 10-året er den begyndt at vise charme og sit sande væsen af tårnhøj koncentration, smagsintensitet og definition. Skal det være ubemærket, bør man vælge en anden vin, men skal der virkelig gøres indtryk, er kandidaten på plads. 100% Chardonnay fra Grand Cru Cramant, gæret og lagret på fade, ingen malolaktisk gæring, 96 måneder på gærresterne, dosage 8 g/l. Lad den funkle i Bourgogneglas ved 10-12 °C til caviar og retter med caviar eller til retter med hvide eller sorte trøfler.

Richard Juhlin Blanc de Blanc - Alkoholfri

NV

Bobler uden alkohol

Den svenske Champagneekspert og ypersmager, Ricard Juhlin, har både godkendt og lagt navn til denne mousserende vin uden alkohol produceret af Chardonnay-druer fra Languedoc i Sydfrankrig. Mosten gærer på normal vis og først efterfølgende fjernes alkohol og kulsyre tilsættes. Vinen er modsat mange andre i kategorien tør, og indeholder blot 5 g/l sukker. Et virkelig stærkt bud, måske det bedste til dato, indenfor mousserende vine uden alkohol, og seriøsiteten smages tydeligt trods den lidt smallere mundfølelse grundet den manglende alkohol. Servér ved 5 °C.

Champagne, Champagne, Champagne

Gå på opdagelse i vores store udvalg af den eksklusive drik.

Se alle Champagner