Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

HERLIGE OG ÆRLIGE VINE TIL JULENS SAMMENKOMSTER

Ét er juleaften hvor mange giver den gas og bare tager en dyb indånding, når prisen for fråseriet skal sluges. Noget andet er alle de mange sammenkomster både før og efter den 24. december, hvor vi spiser julefrokost med kollegaerne, får hele svigerfamilien på besøg, eller bare får lyst til at gribe en flaske og banke på inde ved siden af for at vise, hvor taknemmelige vi er for det gode naboskab.

Fagekspert, Per Bach

Vinene behøver ikke koste kassen. Bare de får os til at føle os værdsatte og smager så godt, at vi gerne rækker ud efter et glas ekstra, hvis vi da ikke lige har tabt lodtrækningen om bilnøglerne eller går og skal passe på en kommende familieforøgelse.

Alt andet lige er lysten til et ekstra glas et af de bedste pejlemærker i vinens verden. Og hvis der er ere forskellige vine at vælge imellem, behøver vi hverken Robert Parker eller den tørstige flok af danske vinanmeldere til at hjælpe os med, at finde ud af hvad der er op og ned. De tomme flasker taler deres tydelige sprog!

Vi har fundet fem vidt forskellige vine, som vi tror på de fleste vil værdsætte, når der skal slappes af, når venskaber skal nydes, og når vi skal glædes over, at vi har en familie at være sammen med. Det er ikke vine, som råber op og siger ”her kommer jeg”, men det er vine, som på fornemste vis spiller en rolle, lidt ligesom 2. violinerne i Copenhagen Strings.

Den dedikerede Rhône-specialist John Livingstone- Learmonth ville udstyre vine som disse med sit såkaldte W.O.W-stempel, fordi han for længst har erkendt, at det er utilstrækkeligt kun at bedømme, hvad der er stort, større eller størst, og at det allervigtigste i vinens verden er indeholdt i det vidunderlige ord ”drinkability”. W.O.W står for What One Wants!

Riesling Kabinett Von der Ley Trocken 2016, Weingut Paulinshof Mosel, Tyskland
1 fl 155,-

Flere topplaceringer ved "Jahresauswahlprobe des Moselwein e.V". Nuancer af blomstrende citrus og sommeræbler. Slank, saftspændt og forfriskende mineralsk. Den omfavner hele julebordet måske undtagen de marinerede sild.

Riesling Kabinett Von der Ley Trocken

2016

Le Chardonnay Pays d'Oc ØKO 2016 Domaine des Homs Languedoc, Frankrig
1 fl 115,-

Delvis fadgæret forbløffende elegant og charmerende Chardonnay fra vores lille økologiske pioner i Minervois Jean-Marc Crozals. Rund, fyldig, cremet og samtidig så ren og frisk, at den trumfer mange vine fra Macon og omegn.

Le Chardonnay Pays d'Oc - ØKO

2016

Syrah Collines Rhodaniennes De Mandrin 2016, Pierre Gaillard Rhône, Frankrig
1 fl 109,-
 

En dejlig frugtdrevet vin uden spor af kogte og søde bær fra den fornemme 2016-årgang, som efter delvis modning på store brugte fade kommer med bare 12% alkohol. En elegantier til alle, som holder af letløbende læskende enkelthed.

Syrah Collines Rhodaniennes De Mandrin

2016

Bacca Nera Rosso 2015, Corte Figaretto – Veneto, Italien
1 fl 99,-

Saftig, krydret og frugtsød vin, som lægger sig tæt op af en god fyldig og saftig Ripasso, selvom den på intet tidspunkt har været i nærheden af gæringsresterne fra Corte Figarettos Amarone. Delvis modning i brugte franske fade.

Vino Rosso - Bacca Nera

2015

Valdobbiadene Prosecco Brut Canah ØKO/VEGAN 2017, Perlage Veneto, Italien
1 fl 149,-

Den største internationale succes for Perlages og "a stunning sparkler" i g. Wine Enthusiast. Blomstrende, milde bobler med charmerende flot friskhed monteret på bagsmækken. Hvis man glemmer at stille den væk forsvinder den af sig selv!

Valdobbiadene Prosecco Brut Canah - ØKO/VEGAN

2017

ER DU MERE TIL ØL?

SKÆNK EN 6-STJERNET JULEØL

Krenkerup juleøl modtog 6 stjerner i Jyllands Postens store test af juleøl – endda med udnævnelsen 'Topvalg'

Jyllands-Postens øl-anmelder Christian Andersen skriver: "Duft af jul. Kanel, nelliker og søde sager. Bundsolid malttone og velbrygget. Julearomaerne er heldigvis ikke overdoserede, men underspillede. Bock-agtig. Let bitter finish."

Krenkerup Juleøl 6,3% 50 cl 1 fl 45,-

Krenkerup Juleøl 6,3% 50 cl