Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Kanin og Kali Riza

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

Kanin har trods sit lyse udseende en anseelig mængde struktur i kødet, særligt i lårkødet og lidt fasthed og tannin i vinen er ikke nogen udfordring. Det kan for meget vægt og fylde til gengæld blive, og udfordringen er at ramme det lyse, lette og samtidig have tilstrækkelig struktur i vinen. Amyndeons sandede jordbund trækker Xinomavro i retning af det feminine og elegante, men uden at give totalt afkald på sortens natur i form af fine tanniner og en nærmest svævende frugtsyre. Selve aromaerne matcher perfekt det provencalske i garnituren, og særligt urter og tomat giver smuk genlyd i Kali Riza. Et ædelt, aromatisk partnerskab.

  

I gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod kan du finde forskellige udskæringer af fransk kanin i hele februar måned og italiensk parmesan, som for alvor sætter prikken over i'et.

Xinomavro Kali Riza Vieilles Vignes

2016

Kali Riza, Vieilles Vignes, Kir-Yiannis, Amyndeon, 2016

1 flaske 157,-
2 flasker 275,- SPAR 39,-

Søde skovjordbær, vilde kirsebær, hybenrose og Oolong-te oser fra den smukt parfumerede næse og leder tankerne hen på Nebbiolo eller måske Pinot Noir. Og så alligevel svæver en sart tone af fuldmodne tomater og rosmarin henover det hele og skaber en duftscene i sin helt egen kategori. Det er Xinomavro, Grækenlands stolthed og en alt for overset druesort, som har vokset i Græsk Makedonien i tusindvis af år. Kali Riza høstes fra 60 år gamle vinstokke i Amyndeon-provinsen, hvor jordbunden er så sandet, at mange af stokkene ikke engang er podede. Vinlusen lever ikke i de dybe sandjorde, men Xinomavro trives godt her og kvitterer med en helt unik karakter og aroma.

Kali Riza er lys og gennemsigtig, men gemmer på en helt utrolig nuancerigdom og finkornede tanniner, der er elegant omfavnet af diskret krydderi fra 14 måneders lagring på brugte fade. Servér ved 16-18 °C i Bourgogneglas og køb gerne lidt til kælderen – lagring op til 5 år vil belønne den tålmodige.

Kanin som i Provence

I denne opskrift braiserer vi kaninen efter provencalsk forbillede med bl.a. hvidvin, sorte oliven, rosmarin og kapers.

Få opskriften