Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

ET GENERØST PAR – POMEROL OG SKOVDUE

Due hører til kategorien fjervildt, men med sin udprægede jernagtige smag og ekstreme karakter, bør den matches anderledes med vin end eksempelvis vagtel og fasan.

Her får du opskriften på skovdue med en karakterfuld rødvin til – et perfekt match. Velbekomme.

 Gastronomisk Udviklingschef, David Johansen

SKOVDUE I RØDVIN MED SOLBÆR, MORKLER OG BRÆNDTE LØG

INGREDIENSER (Opskrift til 4 personer)

4 flåede og rensede skovduer 4 dl rødvin
2 dl kraftig hønsesky
3 dl demi glace
2 spsk smør
2 fed hvidløg
100 g udblødte tørrede morkler
4 hele løg
100 g solbær
Lidt timian og rosmarin
Salt og peber

SÅDAN GØR DU

Ordn duerne ved at skære lår og bryst fra benet. Brun lår og brystkød godt af i smør i en gryde og tag det op.

Pil og halvér løgene og steg dem i samme gryde på skærefladen, til de er mørkebrune. Svits morkler og hvidløg – stadig i samme gryde – tilsæt rødvin og lad blandingen reducere helt ned, til der næsten ikke er nogen væske tilbage.

 

Tilsæt hønsesky, demi glace, timian, rosmarin og de brunede lår og lad det hele simre ved svag varme i ca. 30 minutter eller til lårene er helt møre. Tilsæt de brunede halve løg og brystkødet og kog retten op.

Læg et låg på gryden, sluk for varmen, tag gryden af kogepladen og lad retten trække 10-12 minutter.

Smag til med salt og peber og drys med solbær lige inden servering.

Servér for eksempel retten med kogte, pillede kartofler og ristede skovsvampe.

DEN PERFEKTE VIN TIL DUE

Jeg har aldrig set lyset i Bourgogne til due. Det fungerer til meget fjervildt, men mangler fasthed, tannin og den rette aroma til due.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

Château Bonalgue, Pomerol, 2015

Efter adskillige forsøg med alverdens vine er min klare favorit Bordeaux. Afhængig af garniture kan både højre og venstre bred du, og det gør ikke noget, at vinen er forholdsvis ung. Château Bonalgue har begået en genistreg i den ekstraordinære årgang 2015.

Efter Cabernet Franc-stokkene på slottets marker er revet op, er Bonalgue nu 100% Merlot, og det er et triumferende udtryk for druesorten. Lag af modne blommer og kirsebær mingler med hvid peber, salvie og kakao samt velintegreret fad i form af ristet træ og vanilje. Flæsket og fokuseret på én gang som en ægte Pomerol i en stor årgang.

Nyd den nu og gerne dekanteret forud for servering eller lad den sunde sig nogle år i kælderen og nyd over de næste 10-12 år.