Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

DÅDYRRYG OG SAINT-JOSEPH 

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg 

Den ædle dybe smag i rådyrets fine kød og den delikate struktur som kun fileten rummer, matches perfekt med de aristokratiske Syrah-vine fra den nordlige Rhônedal.

Her på grænsen mellem det mulige og umulige modnes Syrah akkurat, og den kvitterer for kampen ved at krænge sit inderste hjerte ud. En helt igennem dragende og afhængighedsskabende duft bakkes op af raffineret struktur og poleret saftighed i munden. En salig fryd til det røde kød og rettens komponenter af sødme og syre fra rødbederne samt den kraftfulde svampesky.

Bemærk hvordan vinens tanniner fuldstændig afrundes i samspil med kødet.

Nogle gange er to plus to lig med fem!

 

 

 

 

Saint-Joseph ”Clos de Cuminaille”
Pierre Gaillard, 2015 Efter at have hjulpet Guigal med at tilplante den berømte La Turque-mark, købte Pierre Gaillard i 1981 Clos de Cuminaille i Saint- Joseph; en østvendt mark på 3 hektar, der nu anerkendes som en af de fineste i appellationen. Pierre Gaillards stil er indbegrebet af Nordrhône, hvilket også betyder, at der ikke spilles med musklerne i form af høj alkohol og massiv fadbrug. Ingen andre steder i verden kan man opnå en tilsvarende elegance med Syrah-druen, og den osende, parfumerede næse med dansende toner af multebær, vilde hindbær og solbær toppes med forførende viol, peberkorn og et hint af engelsk lakrids. Kroppen er akkurat middelfyldig, tanninerne polerede og ædle og ekstraktniveauet er som altid fra Pierres hånd fuldstændig perfekt.

Dekantér forud for servering ved 18 °C.

Af David Johansen

Dådyrryg

Lær hvordan retten tilberedes

Læs mere