Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
MANOEL D POÇAS JR.-VINHOS SA, Rua Visconde das Devesas, Vila Nova de Gaia, Portugal
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Hvorfor der lige skulle et 100-års jubilæum til finder vi aldrig ud af, men et faktum er det, at der sker spændende ting og sager neden hos Poças Junior lige nu. Så det gælder om at spænde hjælmen og overgive sig.
I Vila Nova de Gaia fremtryller de ravgyldne Portvine, der via eksklusive emballager bliver lanceret som flydende juveler og oppe i Douro-dalen producerer de nogle bordvine, der nærmer sig de bedste i Portugal, samtidigt med at de kækt eksperimenterer med svovlfri orange vine, og så finder de også lige tid til at stå på Vermouth-ekspressen, som lige nu buldrer frem.
Denne spændende Vermouth blev således lanceret ved et velbesøgt launce party med DJ. og lazy rytmer og alt hvad sig dertil hører i solnedgangstimen på Hostel Celina i Porto den 14. juni 2019, og hvad enten gæsterne snuppede den on the rocks eller lod de inviterede bartendere leje med mulighederne så gik den rent ind. Poças Junior overraskede igen og fangede tidsånden med en Vermouth som bogstaveligt talt var funderet på lokale rødder.
Det er den i Porto bosatte amerikaner og Vermouth entusiast Ryan Opaz, der har været tovholder i udviklingsarbejdet som tog sit udgangspunkt i nogle næsten glemte recepter fra 1930'erne som Pedro Pintão, Poças marketing- og kommunikationsdirektør forklarer familien næsten havde glemt i arkiverne. Tanken var dengang at krydre god hvid portvin med forskellige botanika, og den ide er her ført up to date med den lille forskel, at alle botanika, der ikke kan sankes oppe i Douro-dalen, er blevet sparket til hjørne. Soberbo er derfor så vidt vides den eneste Vermouth worldvide, hvor den vinøse base, den tilførte brandy og den efterfølgende infusion af rødder, urter og bær kommer fra det samme terroir!
Den hvide Portvin, der er valgt som base er ikke voldsomt sød, men dog sød nok til at balancere de bitre elementer fra infusionen af malurt og de forskellige hemmelighedsfulde urter frem mod noget, som vi har set omtalt som "en lykkelig alliance" af "befordrende friskhed", som får den klassiske meget søde Vermouth til at stå tilbage som "et levn fra fortiden".
Soberbo er simpelthen en glædelig nyhed på Vermouth scenen og den er med til at cementerer at et veldoseret skud malurt skaber en friskhed og en frodighed som sætter næsten alle andre aperitifvine til vægs. Og så gør det jo ikke noget at vinen kommer i en hyggelig flaske, der et remake fra 1920’erne og at Soberbo slet og ret betyder superb!
Årgang | NV |
Land | Portugal |
Region | Douro |
Distrikt | Douro |
Producent | Manoel D. Poças Junior |
Vinmager | Jorge Manuel Pintão & André Barbosa |
Druer | Malvasia |
Côdega de Larinho | |
Rabigato | |
Viosinho | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 18,5 % |
Fadlagret | Ja |
Lagring | Funderet på 4-6 år gammel hvid Portvin. |
Forventet holdbarhed | Bliver ikke bedre. Kan opbevares 3-4 uger i køleskab efter åbning. |
Serveringstemperatur | 8 - 10 °C |
Varenr.: | 215632 |
Familiefirmaet Manoel D. Poças Junior er grundlagt i 1918 og i dag styres virksomheden i 4. generation af ikke færre end 6 efterkommere af grundlæggeren. Oprindeligt ejede familien 2 destillerier hvor man fremstillede den brandy, som portvinen forstærkes med, men da brandyproduktionen blev nationaliseret i 1930’erne måtte familien sadle om, og derfor etablerede man sig som portvinsproducenter funderet på druerne fra Quinta da Quartas, som Pocas havde overtaget som betaling for et større parti brandy nogle år tidligere.
I dag er det Maria Manual Maia, der har ansvaret i vinmarken, og når druerne ankommer til kælderen er det Jorge Manual Pintão der tager over konsulteret af den erfarne Luis Rodrigues.
Druerne er de traditionelle varianter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40 til 60 år gamle vinstokke, og der sker en rutinemæssig sortering under plukningen således at kun de bedste druer kommer ned i plastikkasserne, som så bliver båret frem til den nærmeste vej og kørt op til Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet alle sine produktionsfaciliteter.
Poças er blevet kendt for at skabe elegante og behagelige portvine, som altid befinder sig lidt til den tørre side i forhold til gennemsnittet, og de har endda oplevet at Wine Spectator kaldte en af deres Late Bottled Vintage Portvine for ”lidt for perfekt".
Den store specialitet hos Poças er imidlertid familiens Colheita Portvine, som normalt tappes efter 7 års fadlagring. Hos Poças markerer de 7 år kun startskuddet til den første aftapning, og i de store årgange frigives små partier igen og igen, hvilket betyder at man fortsat kan tilbyde overraskende friske Colheita Portvine fra 1960’erne.
Billedet under Google Map er et skud af Maria Manuel Maia, Pedro Poças Pintão, Paulo Pintão og Jorge Manuel Pintão, som nu i 4. generation fører Manoel D. Poças Júnior videre.
Billedet er taget 15. august 2020 på 102 års dagen for firmaets grundlæggelse og i en tid hvor også Poças Júnior mærkede konsekvenserne af Covid-19.
De 4 benyttede lejligheden til at minde os om, at Poças Júnior blev til virkelig i skyggen af den første verdenskrig og den spanske syge, hvorefter de optimistisk konkluderede: "Der er altid plads til håb. Sammen er vi stærkere!"
Vinregionen Douro i Portugal er centreret omkring floden Douro og de nedre dale af Douros bifloder. Regionen er beskytte mode atlanterhavsvinde fra vest af Marao og Montemuro bjergene og har fastlandsklima med varme somre og kolde vintre. Regionen inddeles i tre underzoner: Baixo Corgo, Cime Corgo og Douro Superior fra vest mod øst. Produktionen er opdelt mellem forstærkede vine, bedre kendt som portvine, og bordvine med ca lige meget kvantitetsmæssigt i de to kategorier. De forstærkede vine er de mest kendt og det, regionen typisk associeres med, men bordvinene er ved at vinde terræn og kendes som Douro vine.
Der dyrkes primært blå druer med fokus på Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Cao og Tinta Barrocca, men også en lang række andre lokale sorter. Hvidvine laves hovedsageligt på Gouveio, Malvasia Fina, Rabigato og Viosinho.
Douro regionen er listet på UNESCOs verdensarvs liste og mange steder er vinmarkerne terrasserede. Regionens vinmarksareal er ca 40.000 ha og jordbunden er præget af schist, granit, sand og grus.
Distriktet Douro, som er en DOC/DOP i Portugal, som bruges om bordvine fremstilles i regionen Douro. Regionens hedvine markedsføres under DOP Porto, selvom arealet for produktion til de to typer er det samme.
Bordvinene fra Douro har oplevet stigende interesse fra verdensmarkedet, og mange portvinshuse og quintaer producerer nu også disse vine sideløbende med deres hedvine. Druerne kommer ofte fra andre marker, der typisk er højereliggende og fra skråninger med mindre direkte soleksponering.
Druesorterne, der anvendes, er de samme som for portvine, men produktionen er som for normal rød- og hvidvin uden tilsætning af alkohol. Nogle af dem lagres endvidere på nye fade. Stilen kan være fra mellemkraftige frugtige vine til kraftfulde, fadprægede vine både indenfor rød og hvidvine. Mange af dem er lagringsegnede.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring