Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
De Muller, Camí de la Pedra Estela, 34, 43205 Reus, T, Spanien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Mens Vermouth hviler på laurbærrene og drømmer om den tid der var engang, er Vermut (uden "o" og "h") blevet den måske største trend inden for alkohol i Spanien, og på få år er denne aromatiserede vin blevet så hip, at såkaldte "vermuteria" - vermouthbarer - bliver ved med at poppe op i mange af de større byer. Og her kan man så lade nysgerrigheden råde og opdage at spansk Vermouth/Vermut er blevet en udogmatisk legeplads med smage der stritter i alle mulige retninger fordi der ikke findes nogen egentlige spilleregler. Og har man været heldig og er tumlet ind på et af de seriøse vermuteria vil man opleve at bundniveauet er tårnhøjt fordi vores værter konkurrerer på kvalitet og scanner markedet for nye spændende produkter.
Nede i bakkerne bag Tarragona omkring 120 km. syd for Barcelona finder vi den ældste og største produktionszone for Vermut og også det fine familiefirma De Muller, som tappede deres første Vermut tilbage i 1851. De har om nogen fulgt Vermouth'ens op og nedture og tilpasset deres ambitionsniveau til den pris som markedet var villig til at betale og lige nu glæder de sig over opturen som betyder at de mod en beskeden prisstigning har fået mulighed for at tage deres Vermut mere seriøst end på noget tidligere tidspunkt.
Selvom denne lyse Vermouth Iris Blanco er funderet på en gammel recept har den således aldrig smagt bedre end nu og den helt simple forklaring er at man aldrig tidlige har stillet så strenge krav til den Airen funderede vinbase og den druebrændevin som balancerer og stabiliserer Vermouth Iris Blanco ved bare 16% alkohol. Ja, vi har ved besøg dernede kunnet konstatere at både vinen og akvavitten sagtens kunne nydes inden den subtile urtete med udtræk af forskellige aromatiske planter blev tilsat.
Recepten er som sædvanlig en koket familiehemmelig, men den mangeårige vinmager Jordi Benito afslører dog, at der her ikke er tale om hundredvis af ingredienser men tværtimod få velovervejede smagsgivere som ikke helt overdøver den obligatoriske malurt og samtidig tilfører Iris Blanco en præcision og friskhed midt i al sødmen som er ganske imponerende.
Fascinerende noter af anis som smelter sammen med citron, bitre mandler og også solmodne hindbær. Mild og meget silkeagtig i munden på grund af den nærværende sødme. Meget behagelig så længe den er iskold og en fremragende mixer på grund af den rene næsten diskrete fremtoning.
Vermouth Iris Blanco har i årenes løb blevet tildelt et utal af priser. senest en guldmedalje i "Categoria de Vermuts Blancs" ved Vinari, som er den vigtigste spanske konkurrence for Vermouth.
Årgang | NV |
Land | Spanien |
Region | Catalunya |
Distrikt | Tarragona |
Producent | De Muller |
Vinmager | Jordi Benito |
Druer | Airén (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 16,0 % |
Restsukker | 139,7 g/l |
Syreindhold | 4,3 g/l |
Svovlindhold | 146 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 12 måneder på meget store gamle fade. |
Forventet holdbarhed | Udvikles ikke og bør nydes inden for en måned efter åbningen. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 207737 |
De Müller er et gammelt meget bredt funderet vinhus, der har hovedsæde udenfor havnebyen Tarragona en god times kørsel syd for Barcelona. Huset blev grundlagt i 1851 af Auguste de Müller med hjælp fra vennen Ruinart de Brimont, der forlod familiens vingård i Alsace til fordel for et eventyr i Catalonien. Det blev til 4 generationer for familien de Müller i en hastigt ekspanderende virksomhed, som specialiserede sig i altervin og solaravine.
Opkøb af vinmarker omkring El Molar gjorde De Müller til en af de væsentlige spillere i Priorat længe inden distriktet blev verdensberømt, og senere massive opkøb af vinmarker på sletterne omkring Tarragona gjorde De Müller til den største private producent af konsumvine i det sydlige Catalonien.
I 1995 bliver De Müller S.A. overtaget af den catalanske Martorell familie, som iværksætter en udflytning til Mas de Valls i Reus 15 km. udenfor Tarragona, hvor man på én gang genopbygger de gamle op til 50.000 liter store fade og de mange rækker med gamle Solara fade samtidigt med, at man bygger et vineri med en kapacitet på 4 millioner liter. Endelig overtager man i 1999 det hæderkronede Cochs S.A. og bliver på den måde også en markant spiller på det vigtige spanske marked for Vermouth og Aperitif i mange afskygninger.
Juvelerne er imidlertid nu som før vinene fra de gamle Solara installationer hvoraf den ældste blev etableret samme år som firmaet blev grundlagt. Det vidste Luis Gutiérrez, så han blev udnævnt til Robert Parkers nye mand i Spanien besøgte han De Müller og da vinene kort tid efter blev præsenteret i Wine Advocate og vurderet fra 93 point op opefter blev De Müller bestormet med henvendelser, og derfor er disse vine ikke længere i almindeligt til salg.
Catalunya ligger i Spaniens nordøstlige hjørne. Klimaet er stærkt influeret af Middelhavet med lune og tørre dage og begrænset nedbør, mens der mod nord for foden af Pyrenæerne er væsentligt køligere. Regionen dækker over 11 DO'er hvoraf den ene dækker hele regionen. Der findes også en enkelt DOCa, Priorat. Der produceres en bred række af vintyper i Catalunya fra mousserende Cava til kraftige rødvine på Tempranillo, Garnacha og Monastrell. Her findes også større beplantninger af internationale sorter som Chardonnay og Cabernet Sauvignon
DO Tarragona ligger i regionen Catalunya i det nordøstlige Spanien og strækker sig hovedsageligt langs kysten syd for Penedes (Tarragona Campo) med en mindre del beliggende længere indlands (Ribera d'Ebre) langs Ebro floden. Tarragona Campo har Midelhavsklima og Ribera d'Ebre har mere udpræget kontinentalt klima med større temperaturudsvin mellem nat og dag og årstiderne. Traditionelt er området kendt for søde, forstærkede vine, og de kan stadig findes både lavet på Garnacha og Moscatel. Mange af områdets druer bruges nu til Cavaproduktionen i Penedes nord for Tarragona og er derfor de klassiske Cavasorter som Macabeu, Parellada og Xarel-lo. Der produceres også frugtige roséer af Garnacha og rødvine af Tempranillo, Carinena, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring