Druerne til Dal Forno's Vigna Seré kommer fra nogle marker oppe bag Tregnago i 350 meters højde. Druerne, Corvina, Rondinella, Croatina og en lille smule af den sjældent sete Oseleta høstes i oktober og tørrer derefter frem til slutningen af februar på Dal Forno's futuristiske tørreloft hvor computerstyrede propeller i langsomme bevægelser frem og tilbage mellem kasserne med druer sørger for, at tørringsprocessen forløber til perfektion uden nogen form for råd (heller ikke af den ædle type) får lov til at sætte sig på druerne.
Herefter gærer druerne i omkring 14 dage i specialfremstillede ståltanke inden skind og kerner nænsomt presses væk og vinen får lov til at falde ned i fadede, som befinder sig 2, 3 og 4 etager under jordens overflade. Dal Forne bruger udelukkende nye fade fremstillet hos en betroet bødker i Frankrig, men egestavene er amerikanske, og Romano Dal Forne er af den overbevisning, at kvaliteten af de franske ege ikke længere er hvad den har været, og derfor ikke får lov til at tage part i Dal Forno's projekt.
Vinen modner 24 måneder med topping af alle fade én gang om måneden i hele perioden. Herefter tappes vinen uden klaring eller filtrering og først efter yderligere minimum 36 måneders flaskelagring bliver frigivet til salg.
Vigna Seré er ingen ny vin blot Dal Fornys Receptor som i denne årgang blev afvist af den lokale Kommissionen fordi de i deres uendelige visdom ikke mente vinen var typisk.
Fantastisk næse med blomme, tjære, espresso og tørrede nødder, og derpå en voldsom nærmest grænseoverskridende oplevelse i munden hvor sødmen dæmpes markant af det modspil den får fra de i øvrigt velintegrerede tanniner. Der er masser af mokka, ristet kaffe og mørk chokolade på allerhøjeste niveau og så grundet syren en blændende lang finale.
En vin udenfor kategori og angiveligt den bedste ”recioto” i 2003!