Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Oprindelse
Druerne til Dal Forno's Vigna Seré kommer fra nogle marker oppe bag Tregnago i 350 meters højde. Druerne, Corvina, Rondinella, Croatina og en lille smule af den sjældent sete Oseleta høstes i oktober og tørrer derefter frem til slutningen af februar på Dal Forno's futuristiske tørreloft hvor computerstyrede propeller i langsomme bevægelser frem og tilbage mellem kasserne med druer sørger for, at tørringsprocessen forløber til perfektion uden nogen form for råd (heller ikke af den ædle type) får lov til at sætte sig på druerne.
Herefter gærer druerne i omkring 14 dage i specialfremstillede ståltanke inden skind og kerner nænsomt presses væk og vinen får lov til at falde ned i fadede, som befinder sig 2, 3 og 4 etager under jordens overflade. Dal Forne bruger udelukkende nye fade fremstillet hos en betroet bødker i Frankrig, men egestavene er amerikanske, og Romano Dal Forne er af den overbevisning, at kvaliteten af de franske ege ikke længere er hvad den har været, og derfor ikke får lov til at tage part i Dal Forno's projekt.
Vinen modner 24 måneder med topping af alle fade én gang om måneden i hele perioden. Herefter tappes vinen uden klaring eller filtrering og først efter yderligere minimum 36 måneders flaskelagring bliver frigivet til salg.
Vigna Seré er ingen ny vin blot Dal Fornys Receptor som i denne årgang blev afvist af den lokale Kommissionen fordi de i deres uendelige visdom ikke mente vinen var typisk.
Fantastisk næse med blomme, tjære, espresso og tørrede nødder, og derpå en voldsom nærmest grænseoverskridende oplevelse i munden hvor sødmen dæmpes markant af det modspil den får fra de i øvrigt velintegrerede tanniner. Der er masser af mokka, ristet kaffe og mørk chokolade på allerhøjeste niveau og så grundet syren en blændende lang finale.
En vin udenfor kategori og angiveligt den bedste ”recioto” i 2003!
Årgang | 2003 |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Distrikt | Veneto IGP |
Producent | Dal Forno Romano |
Vinmager | Romano & Luca Dal Forno |
Druer | Corvina (55 %) |
Croatina (20 %) | |
Rondinella (15 %) | |
Oseleta (10 %) | |
Nettoindhold | 0,375 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,0 % |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 24 måneder på nye amerikanske fade. |
Forventet holdbarhed | 20-22 år fra høståret. |
Varenr.: | 131589 |
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
Veneto IGP dækker hele regionen Veneto og bruges sædvanligvis af producenter, der enten laver vine af druer dyrket udenfor regionens DOC eller DOCG’er eller som vælger at bruge druesorter eller fremstillingsmetoder, som ikke er inkluderet under reglerne DOC og DOCG’erne. Der kan produceres hvid, rød, rose samt søde vine og reglerne herfor er generelt meget liberale med det overordnede tema, at det, der står på etiketten også er det, der er i flasken.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring