Veneto Rosso Carmenere Più
Veneto Rosso Carmenere Più
2019 - Inama
/veneto-rosso-carmenere-piu/p/79730/
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
90
Vinous by Antonio Galloni
The 2019 Carménère Piu boasts peppery florals balanced by rich brown spices and crushed cherries. This is silky and round, with pretty inner perfumes that dominate the sensation; it’s also remarkably elegant in feel. It leaves the palate classically dry but fresh, finishing with medium length and leaving hints of hard red candies. Eric Guido - April 2022
-
Beskrivelse
-
Producent
-
Oprindelse
Beskrivelse
Veneto Rosso Carmenere Più
Læs mere
Årgang |
2019
|
Land |
Italien
|
Region |
Veneto
|
Distrikt |
Colli Berici DOC
|
Producent |
Inama
|
Vinmager |
Alessandro Sterchele
|
Druer |
Carmenère (70 %)
|
|
Merlot (30 %)
|
Nettoindhold |
0,75
l
|
Lukkeanordning |
Naturkork
|
Antal flasker produceret |
40000
|
Produktionsform |
Økologisk uden ønske om certifikat
|
Alkoholprocent |
13,5 %
|
PH-værdi |
3,71
|
Restsukker |
0,6 g/l
|
Syreindhold |
4,8 g/l
|
Svovlindhold |
71 mg/l
|
Fadlagret |
Ja
|
Varenr.: |
221615 |
Producent
"Jeg mødte Stefano Inama foran hans topmoderne vinhus uden for den lille by San Bonifacio lige syd for de udslukte vulkaner, der danner rammerne for Soave Classico.
Efter en kort rundvisning og besigtigelse af de obligate egefade og ståltanke, kørte vi en kort tur nordpå for at se hans vinmarker. Det var isnende koldt, og rimfrosten lå over de smukke vinstokke, som stod bundet op i espalier. Jeg kunne ikke lade være med at rose det smukke syn, men det skulle jeg aldrig have gjort.
Dette var ikke Soave Classico, det var bare Soave, et nymodens distrikt, der havde ødelagt navnet for den rigtige Soave, der kun kan gro i lava af basalt. Espalierer var en grådig og dum opfindelse, som gav et stort udbytte, men ringe kvalitet.
Stefano indrømmede imidlertid, at han selv havde marker med espalier, men det var meget gamle stokke, og de gamle stokke udgjorde et dilemma. De havde lavt udbytte, men en intens smag, så han mente de skulle blive stående men når han planter nye, bliver det med guyot ikke espalier.
Talen om kvalitet, jorden og markens eksponering fortsatte, indtil vi sad på et af Soaves lokale Enoteca med hans medbragte vine, pasta med knust ansjos, komaver i tomat og rosmarin, oste og creme catalan og så går vi over til at snakke om samarbejdet."
Christian Grønlykke i 2006
Læs mere
Oprindelse
Region
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
Azienda Agricola Inama, Località Biacche, 50, 37047 San Bonifacio VR, Italien
True
Inama
Azienda Agricola Inama, Località Biacche, 50, 37047 San Bonifacio VR, Italien