Costaripa satser i høj grad på lyserøde og mousserende vine, og da man i tilgift også producerer fine rødvine på de lokale druesorter Gropello og så Marzemino, som allerede Wolfgang Amadeus Mozart hyldene i librettoen til Don Giovanni med ordene "Versa il vino! Eccellente Marzimino!", så er denne vingård på toppen af den lille ferieby Moniga del Garda hvert år en populær destination for hundredvis af vin glade turister. Og Costaripa har vel også fastholdt en position som et af de 2-3 mest seriøse vinhuse på Gardasøens Vestbred i hele det nye millennium.
Vi havde længe haft et godt øje til huset og vinene, men det var først da vi inviterede Champagne Philipponnat til Danmark i forbindelse med festlighederne i forbindelse med ombygningen af butikken på Nordre Toldbod, at vi kom tættere på et egentligt samarbejde. Charles Philipponnat sendte nemlig charmerende italienske assistent Nicole Vezzola, der tilfældigvis også var vinmagerens datter og 4. og next generation hos Costaripa. Så mens Champagnen flød på Toldboden berettede hun engageret om sit og sin fars projekt, og senere fulgte absolut overbevisende prøver og beslutningen om, i første omgang, at introducere deres rosévine i Danmark. Eller Chiaretto-vine, som de kaldes nede ved Gardasøen.
Costaripa blev etableret i 1936 og var i mange år blot en producent blandt så mange andre, men med ankomsten af den 3. generation i form af brødrene Imer og Mattia Vezzola blev der skruet op for ambitionsniveauet. Det var her vingården blev navngivet efter kystlinjen mellem Salò og Dessenzano og det var her ny tilplantninger med seriøse Gropello-kloner og massive investeringer i kælderen så småt begyndte, og da Mattia Vezzola samtidig blev headhuntet ind som vinmageren, der skulle være drivkraften bag forretningsmanden Vittorio Morelli's drøm om at transformere Franciacortahuset Bellavista fra et lille familieforetagende til et af Italiens 2-3 stærkeste brands indenfor mousserende vine, opstod der nogle synergier, som i den grad påvirkede ambitionsniveauet og stoltheden i det lille familieforetagende.
Mattia Vezzola blev tidligt optaget af de lyserøde vines u udfoldende mulighederne, og da han sideløbende med arbejdet for Bellavista begyndte at producere en stribe ædelt mousserende vine i Costaripas kælder, der helt enkelt blot bærer hans navn, positionerede han sig langsomt som en af Italiens ypperste ambassadører for "metodo classico antico". Mattia Vezzola kunne således både i 2004 og 2014 lade sig fejre som Italiens bedste vinmager (MIGLIOR ENOLOGO) af Fondazione Italiana Sommerlier.
Imer Vezzola trak sig fra familiefirmaet i 2009 og Mattia Vezzola har siden fået omfordelt arbejdsopgaverne hos Bellavista, således at han tilbringer lagt det meste af sin tid ved Gardasøen, og han har bedyret at resten af hans liv skal gå med at positionere i Valtenesi som Italiens førende rosé-distrikt. Som han udtrykker det: ”I dag producerer vi omkring 1,3 mio. flasker i Valtenesi. Hvad de færreste ved er, at her så sent som i 1972 var 1.200 ha. med vinstokke, og jeg ser ingen forhindringer i at det skulle vokse til for eksempel 2.000 ha. Jeg sigter mod vi til sammen kan producere 20 mio. flasker årligt. Tallene er enorme, næsten utrolige, men ikke umulige!”