Det er efterhånden mere end 20 år siden, at søskendeparret Francesca og Marco Sartori gik i udbrud og sammen med naboejendommen Tenuta Sant'Antonio begyndte at sætte nye standarder for hvor rank, frugtfyldt og finurligt nuanceret en fadlagret Valpolicella kunne blive. Lige siden har deres vine været blandt de mest efterspurgte i hele Veneto, men da der ikke er så mange af dem, og da Francesca og Marco ikke lige sender prøver til de italienske guider og de internationale meningsdannere flyver vinen ofte under radaren. Dette er med andre ord en vin, man stornyder med et indforstået smil på læben!
Marco arbejder ud fra en filosofi, som på en gang er simpel og samtidig gør ham til en ener. Væk er den unge Valpolicella, væk er fænomenet Ripasso, som Marco ynder at kalde en vin, der har været til "reparation" og væk er alle tanker om at presse citronen ved at tilbyde vine fra gamle vinstokke og særlige hjørner af vinmarkerne.
Tilbage er som udgangspunkt bare én rødvin fra familiens 12 ha. tilplantet med blå druer, og kun hvis drueklaserne er perfekte og druerne har tilstrækkelig med syre, bliver der produceret en Amarone. Hvis ikke ender hele høsten i denne Valpolicella hvor de smukkeste drueklaser hensættes til tørring.
Først bliver de friske druer og 3 uger senere de hele let tørrede drueklaser forvandlet til vin i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Herefter bliver de 2 vine forenet og modner derpå samfulde 20 måneder på 225, 1.500 og 2.200 liters franske fade, hvorefter den endelige vin blev sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. Endelig modner vinen 12 måneder i flasken frem mod frigivelsen frigivelsen.
En smukt mørkerød vin med så meget glycerin, at vinen næsten bliver hængende i glasset. Det første indtryk er stor vinøsitet til næsen og en herligt inspirerende kompleksitet med en intens frugtrigdom, som fint suppleres af krydderurter og krydderier. Magtfuld, mild og indsmigrende og desuden med nogle balsamiske noter, som tilfører vinen et forfriskede element, der klædeligt afbalancerer det relativt høje alkoholindhold. Det er svært ikke at blive en lille smule forelsket her!
En meget alsidig madvin, som ikke slæber rundt trættende restsødme, og dermed loyalt supporterer næsten alle kokkenes bestræbelser i det salte køkken.
Prøv den for eksempel sammen med en gang Tagliata, den ganske uimodståelige italiensk klassiker bestående af saftig onglet eller ribeye helt simpelt serveret med rucola, parmesan og frisk olivenolie.