Det er efterhånden mere end 20 år siden, at søskendeparret Francesca og Marco Sartori gik i udbrud og sammen med naboejendommen Tenuta Sant'Antonio begyndte at sætte nye standarder for hvor rank, frugtfyldt og finurligt nuanceret en fadlagret Valpolicella kunne blive. Lige siden har deres vine været blandt de mest efterspurgte i hele Veneto.
Marco arbejder ud fra en filosofi som på en gang er simpel og samtidig gør ham til en ener i hele distriktet. Væk er den unge Valpolicella, væk er fænomenet Ripasso, som Marco ynder at kalde en vin, der har været til "reparation" og væk er alle tanker om at presse citronen ved at tilbyde vine fra gamle vinstokke og særlige hjørner af vinmarkerne.
Tilbage er som udgangspunkt bare én rødvin fra familiens 12 ha. tilplantet med blå druer, og kun hvis drueklaserne er perfekte og druerne har tilstrækkelig med syre, bliver der produceret en Amarone. Hvis ikke ender hele høsten i denne Valpolicella hvortil de de smukkeste drueklaser var blevet hensat til tørring.
Herefter blev først de friske druer og 3 uger senere de hele let tørrede drueklaser forvandlet til vin i rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. De 2 vine blev forenet og derpå modnet 20 måneder på 225, 1.500 og 2.200 liters franske fade, hvorefter den endelige vin blev sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering. Endelig er vinen modnet 12 måneder i flasken inden frigivelsen.
En smukt mørkerød vin med så meget glycerin, at vinen næsten bliver hængende på glassets inderside. Det første indtryk er stor vinøsitet til næsen og en herligt inspirerende kompleksitet med en intens frugtrigdom, som fint suppleres af krydderurter og krydderier.
I munden er vinen magtfuld, mild og indsmigrende på samme tid. Alle næsens oplevelser udfoldes på paletten og dertil kommer nogle balsamiske toner, som tilfører vinen et befriende forfriskede element, der afbalancerer det relativt høje alkoholindhold.
Det er en vin, som det er svært ikke at blive en lille smule forelsket i, og samtidig er det en meget alsidig madvin, som loyalt supporterer næsten alle kokkenes bestræbelser i det salte køkken.
Prøv den for eksempel sammen med en gang Tagliata, en ganske uimodståelig italiensk klassiker bestående af saftig onglet eller ribeye serveret helt simpelt med rucola, parmesan og frisk olivenolie.