Denne Chardonnay "Les Faînes" (opkaldt efter de små trekantede nødder, der sidder i en pigget skål på bøgetræerne) er en lille artig overraskelse både i forhold til, at den kommer fra Loire og i forholdt til, at den er produceret "Sans Sulfites Ajourtés".
Vinen er produceret i samarbejde med Sauvion, der for nogen år siden indledte et samarbejde med Lacheteau, som i 2005 blev opkøbt af Le Groupe GCF, der med sine mere end 4.000 ha. og mere end 2.500 drueleverandører og ansatte er Frankrigs største negociant virksomhed inden for vin og spiritus. Det betyder adgang til et netværk af vinbønder, der tilsammen ejer et imponerende patchwork af parceller på skråningerne og plateauerne langs Europas sidste vilde flod, og da ressourcerne er næsten uanede, er mulighederne mange.
Derfor er det heller ikke noget problem at følge med når flere og flere forbrugere efterspørger lav intervention og også gerne behersket, eller slet ingen tilsætning af svovl, og denne vin er således en nyhed fra Sauvion og en vin i tidens toneklang.
Der er tale om maskinhøstet frugt som efter en soignering og efter alle stilke er fjernet ryger i de pneumatiske presser, hvorefter mosten forvandles til vin i rustfrit stål hvor vinen også modner 6 måneder sur Lie frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske uden tilsætning af svovl.
Vine uden tilsat svovl er som type forskelligartede og ofte også meget forskellige flaske for flaske. Her har der været arbejdet i et iltfattigt miljø med høj hygiejne og det betyder, at udtrykket ikke er videre funky, og at flaskevariansen er minimal. Fine noter af røde æbler og andre stenfrugter på en bund af lychee, urter og lime. Underspillet, men med mere fylde end i flertallet af Chardonnay-vinene fra Loire. Alligevel stadig slank og løftet frem af behersket mineralitet.