Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Maison Trénel, 33 Chemin de Buery, 71850 Charnay-lès-Mâcon, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Denne Marc med årgangen stemplet i lak på flasken er resultatet af en destillering af kvas fra hovedsageligt Pinot Noir, men også Chardonnay druer hentet hos nogle af Trenel ’s samarbejdspartnere på Côte de Nuits.
Den modner op mod 15 år på gamle Bourgogne fade inden den tappes på flaske, og resultatet er en ravgylden brandy med en smukt udviklet og kompleks aroma rig på associationer til appelsinskal, modne hindbær, poleret træ og harpiks. Trods sine 45 % alcohol er den mild og rund og i munden fornemmes den lange fadlagring for alvor form af vanilje, toffee og røg.
Server den kølig, hvis du vil dæmpe oplevelsen af alkohol eller ved stuetemperatur, hvis du vil have alle aromaerne med.
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Producent | Maison Trénel Fils |
Nettoindhold | 0,7 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 45,0 % |
Lagring | 15 år på Bourgogne fade. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes i mange år, men den bliver ikke bedre. |
Varenr.: | 128614 |
Trénel Fils blev etableret af Henri Claudius Trénel tilbage i 1928 i den lille by Charnay-Lès-Mâcon i det sydlige Bourgogne og blev tidligt et referencepunkt indenfor produktion af frugt likør.
I 1970'erne kom hans søn André til og sammen med vennen Jules Chauvet udvidede han forretningen med en række vine fra Macon og Beaujolais. Det handlede om vine skabt på druer købt fra betroede dyrkere, og i den periode, hvor især Beaujolais var på alles læber, etablerede Trénel Fils sig som en respekteret leverandør til gode restauranter rundt omkring i Frankrig, ligesom der også langsomt kom gang i eksporten.
I 1988 overtog André Trénel’s nevø Bruno Chambe stafetten og bistået af Hervé de Boissieu førte han traditionerne videre under det betryggende motto "On ne fait bien que ce que l’on connaît bien!" - "vi kan kun gøre det godt, som vi kender godt!".
På forkant med tidsånden stod de i spidsen for en omlægning til økologisk produktion hos alle de involverede parter i såvel vinmarkerne som frugtplantagerne, og det første til et samarbejde med den passionerede Michel Chapoutier, som siden (i 2015) valgte at gøre Trénel Fils til en driftig del af det mægtige Maison M. Chapoutier, der fra hovedsædet i Tain-l'Hermitage i disse år rækker ud efter hele verden.
Det har skabt plads til en fornyet fokusering på Trenel 's Crème de Cassis de Bourgogne, som nu udelukkende produceres på solbær plukket i en plantage nær landsbyen Concoeur hvor jordbundsforholdene er meget lig dem Pinot Noir vinstokkene er plantet i rundt om Vosne-Romanée, der ligger bare 2 kilometer fra plantagen.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring