Som regel importerer vi vores vine direkte fra producenterne, men der findes undtagelser for eksempel denne mildt blomstrende Sauvignon fra Touraine, som er i stald hos det lille foretagende Biovidis, der af alle steder holder til i et ydmygt kontor i en smal gyde bag slottet i Amboise et stenkast fra Loire-floden.
Det er den karismatiske Philippe Gerard, der har etableret et spændende netværk af vinproducenter, der alle har vinket farvel til de konventionelle produktionsmetoder til fordel for umanipulerede svovlfattige vine med orden i de økologiske og biodynamiske certifikater.
En af hans partnere er ægteparret Jérôme og Dominique Sauvète som nu har fået deres datter Mathilde med om bord og sammen producerer de blandt andet denne meget velafstemte Sauvignon Blanc, som sidste år strøg af sted med en Médaille d’OR ved den 10. Concours Mondial du Sauvignon, som tiltrak mere end 1.000 forskellige Sauvignon Blanc vine produceret i 26 forskellige lande.
Jérôme og Dominique har 8,5 ha. med Sauvignon Blanc på Mardelle- og Bocagerie plateauerne, der ligger oppe bag landsbyen Monthou-sur-Cher på den nordlige og "forkerte" side af floden, forstået på den måde at deres parceller netop ikke kom med i den nye prestige appellation Touraine-Chenonceau. Ikke desto mindre er den forblæste sand, flint, ler og silicium rige slette nu som før en af de bedste lokationer for hvidvinsproduktion i Touraine.
Der er tale om maskinel høst fra 25-45 år gamle vinstokke og direkte presning efter en soignering af drueklaserne. Mosten køles ned straks efter presningen og får lov til at sætte sig, bundfælde i 24 timer inden gæringen i cement og rustfrit stål uden tilsætning af fremmede gærstammer. Den malolaktiske gæring undertrykkes mens vinen modner Sur Lie med regelmæssige omrøringer i 4 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske.
En mild, meget behagelig Sauvignon med en delikat næse domineret af stenfrugter og modne citrusfrugter. Frisk og mild i munden med pæn aromatisk intensitet. Fin balance og ganske vedholdende.
En indlysende ledsager til alskens skaldyr, frisk fisk fra Europas sidste vilde flod, hvide og grønne asparges i sæsonen samt ikke mindst en af de lokale gedeoste lun fra grillen.
Økologisk certificeret af ECOCERT SAS F.32600.