Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Castello di Fonterutoli, Via Puccini, 4 Loc, 53011 Fonterutoli SI, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
2018 - Castello di Fonterutoli
995.00
DKK
995,-Decanter Magazine 95 Decanter Magazine
Jane Anson - August 2020
James Suckling 97 James Suckling
September 2020
Robert Parker - The Wine Advocate 94-96 Robert Parker - The Wine Advocate
Monica Larner - August 2020
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Dette er en brillant rødvin som helt berettiget bliver benævnt "One of the 50 wines that changed Italy wine style" i den italienske vinbibel Gambero Rosso, og samtidig en vin som suser lidt op og ned på James Suckling's årlige "Top 100 Italien Wines" liste. Aktuelt blev det til en 58. plads på listen over den 100 bedste italienske i 2020.
Seipi er navnet på vinmarken som dokumenteret er et af de ældste voksesteder for druer i Toscana og herfra har familien Mazzei siden 1992 høstet frugten til denne vin. I dag er der tale om 20-33 år gamle vinstokke. og i 2018 plukkede man de første Merlot druer så tidligt som den 12. august og den 22. september var de sidste Sangiovese druer i hus. Tidligere end længe set. Der sker en sortering af klaserne inden alle stilke fjernes og druerne fra de forskellige hjørner af vinmarken forvandles til vin i rustfrit stål. Vinene sammenstikkes kort inde i det nye år og modner herefter 18 måneder i franske fade (70% nye) inden den endelige cuvée sammenstikkes. Herefter er vinen filtreret og tilsat svovl for at forhindre flaskevarians inden den er aftappet i juni 2020 og efterfølgende frigivet til salg i oktober.
Vinen er en af de mest konsistente succesfulde af de såkaldte "Supertoscanere", med masser af topplaceringer i alle de førende nationale guider og lige så mange høje rating fra de internationale kritikere, som forsøger at følge med på den italiske vinscene. F.eks. er det foreløbig blevet 18 gange 3 glas i Gambero Rosso, og det siger vel det meste.
Årgang | 2018 |
Land | Italien |
Region | Toscana |
Distrikt | Toscana IGP |
Producent | Castello di Fonterutoli |
Vinmager | Francesco Mazzei |
Druer | Sangiovese (50 %) |
Merlot (50 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 38000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,53 % |
Restsukker | 2,0 g/l |
Syreindhold | 5,9 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 18 måneder i franske barrique. 70% nye. |
Forventet holdbarhed | 12-15 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 218502 |
følger
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring