Toscana Seipi
2018 - Castello di Fonterutoli
/toscana-seipi/p/76148
Anbefalinger
Decanter Magazine
95
Decanter Magazine
James Suckling
97
James Suckling
Robert Parker - The Wine Advocate
94-96
Robert Parker - The Wine Advocate
Monica Larner - August 2020
-
Beskrivelse
-
Producent
-
Oprindelse
Beskrivelse
Dette er en brillant rødvin som helt berettiget bliver benævnt "One of the 50 wines that changed Italy wine style" i den italienske vinbibel Gambero Rosso, og samtidig en vin som suser lidt op og ned på James Suckling's årlige "Top 100 Italien Wines" liste. Aktuelt blev det til en 58. plads på listen over den 100 bedste italienske i 2020.
Seipi er navnet på vinmarken som dokumenteret er et af de ældste voksesteder for druer i Toscana og herfra har familien Mazzei siden 1992 høstet frugten til denne vin. I dag er der tale om 20-33 år gamle vinstokke. og i 2018 plukkede man de første Merlot druer så tidligt som den 12. august og den 22. september var de sidste Sangiovese druer i hus. Tidligere end længe set. Der sker en sortering af klaserne inden alle stilke fjernes og druerne fra de forskellige hjørner af vinmarken forvandles til vin i rustfrit stål. Vinene sammenstikkes kort inde i det nye år og modner herefter 18 måneder i franske fade (70% nye) inden den endelige cuvée sammenstikkes. Herefter er vinen filtreret og tilsat svovl for at forhindre flaskevarians inden den er aftappet i juni 2020 og efterfølgende frigivet til salg i oktober.
Vinen er en af de mest konsistente succesfulde af de såkaldte "Supertoscanere", med masser af topplaceringer i alle de førende nationale guider og lige så mange høje rating fra de internationale kritikere, som forsøger at følge med på den italiske vinscene. F.eks. er det foreløbig blevet 18 gange 3 glas i Gambero Rosso, og det siger vel det meste.
Læs mere
Årgang |
2018
|
Land |
Italien
|
Region |
Toscana
|
Distrikt |
Toscana IGP
|
Producent |
Castello di Fonterutoli
|
Vinmager |
Francesco Mazzei
|
Druer |
Sangiovese (50 %)
|
|
Merlot (50 %)
|
Nettoindhold |
0,75
l
|
Lukkeanordning |
Naturkork
|
Antal flasker produceret |
38000
|
Produktionsform |
Konventionel
|
Alkoholprocent |
14,53 %
|
Restsukker |
2,0 g/l
|
Syreindhold |
5,9 g/l
|
Fadlagret |
Ja
|
Lagring |
18 måneder i franske barrique. 70% nye.
|
Forventet holdbarhed |
12-15 år fra høståret.
|
Serveringstemperatur |
15 - 17 °C
|
Varenr.: |
218502 |
Producent
Oprindelse
Region
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Nøgleord
Kirsebær, Brombær, Blåbær, Enebær
Karakteristika
Intens, Karakterfuld, Tør, Lang eftersmag
Vinifikation
Vanilje, Krydret
Flaskelagring
Tobak, Chokolade, Læder
Castello di Fonterutoli, Via Puccini, 4 Loc, 53011 Fonterutoli SI, Italien
True
Castello di Fonterutoli
Castello di Fonterutoli, Via Puccini, 4 Loc, 53011 Fonterutoli SI, Italien