Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Antinori nel Chianti Classico, Via Cassia per Siena, 133, 50026 Loc. Bargino, San Casciano in Val di pesa FI
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Marchesi di Antinori er et af de få vinhuse i historien, som har formået at forblive fokuserede på kvalitet, mens de hen over en 30-årig periode gennemgik transformationen fra at være et historisk og pålideligt vinhus i Firenze til at være en af de største spillerede på den italienske vinscene med en samlet produktion på mange millioner flasker fra 10 veldrevne vingårde i Toscana, Umbria, Piemonte og Puglia.
Denne Villa Antinori Rosso har været med på hele rejsen. Den blev første gang produceret af Piero Antinori ’s far Niccolò Antinori tilbage i 1928, og dette var den første Chianti, som var fremstillet med henblik på at modne og udvikle sig på flaske.
Bortset fra nogle få grafiske justeringer er etiketten den samme som dengang, men vinen er naturligvis fulgt med tiden, og da succes ’en til sidst betød, at Piero Antinori ikke kunne skaffe frugt nok fra familiens vinmarker indenfor Chianti Classico zonen valgte han i 2001, at løfte familiens vigtigste label ud af Chianti Classico, således at han i princippet kunne trække på frugt fra hele Toscana.
Det var på papiret en dramatisk beslutning, som forargede mange kollegaer, men da vinen stadig smagte fortræffeligt, viste det sig, at Antinori ’s brand var stærkere end Chianti Classico ’s image. Denne legendariske vin fra Villa Antinori klarede således transformationen uden væsentlige skrammer.
I dag er vinen fortsat domineret af Sangiovese, men hvert år får den klassiske Chianti-drue selskab af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah og senest også en smule Petit Verdot. Den endelige drueblanding fortaber sig og er sikkert heller ikke helt den samme i den første og den sidste af de 1,3 mio. flasker det blev til i 2017.
Alle stilke fjernes inden druerne presses og mosten får lov at samle aroma i op til 48 timer forud for gæringen i rustfrit stål. Herefter følger for 2/3 af vinens vedkommende 12 måneders modning på brugte franske, ungarske og de senere år også amerikanske fade, mens den sidste 1/3 af vinen forbliver i tankene ind til den endelige vin skal sammenstikkes. Aftapningen blev påbegyndt i juli 2019.
Resultatet er en fint krydret vin med en dejlig moden frugtprofil, som på trods af fadlagringen og de fremmede druer fortsat lader Sangiovese shine. Fyldig med velintegrerede tanniner, som får vinen til at virke overraskende umiddelbar og samtidig etablerer en lang og vedholdende finish. Et imponerende kvalitetsniveau mængderne taget i betragtning.
Årgang | 2017 |
Land | Italien |
Region | Toscana |
Distrikt | Toscana IGP |
Producent | Marchese Antinori |
Vinmager | Renzo Cotarella |
Druer | Sangiovese |
Cabernet Sauvignon | |
Merlot | |
Syrah | |
Petit Verdot | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Granuleret kork |
Antal flasker produceret | 1360000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,5 % |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 2/3 modner 12 måneder på brugte franske, østrigske, ungarske og amerikanske fade. |
Forventet holdbarhed | 5-7 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 217432 |
Giovanni di Piero Antinori blev medlem af “Arte Fiorentina” - Firenze 's forenede vinavlere - helt tilbage i 1385, og lige siden har familien Antinori uden afbrydelser beskæftiget sig med dyrkning af druer og fremstilling af vin. 27 generationer på stribe er det foreløbig blevet til nu hvor Marchese Piero Antinori har afleveret stafetten til sin datter Albiera Antinori for at hun sammen med sine to søstre Allegra og Alessia kan løfte familiearven videre.
Og der er noget at løfte på. På godt 50 år har Piero Antinori på en visionær blanding af progressiv nysgerrighed, talent og stædighed forvandlet Chianti for altid og samtidig skabt et familieimperium, som trods voldsomt vokseværk på imponerende vis er forblevet funderet på en næsten fundamentalistisk tro på kvalitet.
Grundstenen blev lagt i 1961 via det legendariske samarbejde med den berømte vinkonsulent Giacomo Tachis. Piero Antinori kalder det den revisionistiske periode hvor forskellige vinfremstillingsteknikker, nye teknologiske muligheder og nye måder at modne vinene på blev endevendt.
Det første nybrud kom i 1968 med vinen Sassicaia, som blev skabt på de "Bordeaux" druer, som Mario Incisa della Rochetta havde plantet i Bolgheri lige efter anden verdenskrig. Siden fulgte i 1971 Tignanello som, ved at smide de grønne druer på porten og samtidig blev modnet på små franske fade, varslede den kommende revitalisering af disciplinen for Chianti Classico, og da man i 1978 havde et lille overskud af Cabernet Sauvignon druer i Tignanello marken poppede den første udgave af Solaia op.
Alle 3 vine blev tidligt verdensberømte og da Piero Antinori samtidigt opgraderede de forskellige Chianti vine fra Santa Cristina, Pèppoli og Badia a Passignano blev fundamentet skabt for en imponerende ekspansion:
1985: Første årgang fra familiens ejendom Castello della Sala i Umbrien
1990: Første årgang fra familiens ejendom Guado al Tasso i Bolgheri
1990: Første årgang fra tilkøbte La Braccesca i Montepulciano
1994: Efter 5 års partnerskab erhverves Prunotto i Piemonte
1995: Første årgang fra tilkøbte Pian della Vigne i Montalcino
1995: Første årgang fra tilkøbte Fattoria Aldobrandesca i Maremma
1998: Første årgang fra Tormaresca som forenede de 2 vingårde Tenuta Bocca di Lupo i Castel del Monte og Masseria Maìme i Salento
2007: Første årgang fra tilkøbte Tenuta Monteloro oppe i Appeninerne bag Fiesole
2007: Første årgang fra tilkøbte Fattoria Le Mortelle i Maremma
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring