Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
La Spinetta, via Annunziata, 17, 14054 Castagnole delle Lanze AT, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Da Rivetti-brødrene tilbage i 2001 købte 65 ha. og en noget faldefærdig vingård i de upåagtede bakker mellem Pisa og Volterra var der mange der rystede på hovedet. Var det virkelig alt hvad det kunne blive til når nu den succesombruste familie fra Piemonte skulle til at føre sig frem i Toscana?
Giorgio Rivetti's korte svar var et "ja", og da de første vine ramte markedet stod det klart at Giorgio Rivetti ikke blot var kommet til Toscana for at vise "the establishment" at de kun behøvede de 2 klassiske druer Sangiovese og Colorino for at brillere. Han ville også demonstrere at Sangiovese druen kunne levere fremragende frugt udenfor Chianti Classico, Montepulciano og Montalcino.
I 2007 var en ny vingård diskret bygget ind i en sydøst vendt skråning klar til at modtage sin første høst, og siden har Mirko Bessi, der er indsat som assisterende vinmager og administrator, ikke set sig tilbage. Tværtimod har han de sidste 10 år været en af de bærende kræfter bag Casanova della Spinetta’s eventyrlige opstigning fra ingenting til en position som et af fyrtårnene ikke bare i Pisas baghave, men i hele Toscana.
Il Nero di Casanova er åbningsvinen som her for 12. gang viser Giorgio Rivetti og Mirko Bessi’s høje ambitionsniveau. Ren Sangiovese fra vinstokke som efterhånden er blevet 20 år gamle og alle kultiveres efter bæredygtige principper hvilket blandt andet betyder, at såvel herbicider som pesticider er fravalgt.
Druerne plukkes i hånden og sorteres når de ankommer til vingården hvor alle stilke fjernes forud for gæringen der finder sted i rustfri såkaldte roto-fermentorer. Vinen er modnet i 9 måneder i franske fade og derpå sammenstukket og eftermodnet i 2 måneder på ståltanke inden aftapningen på flaske og til sidst yderligere 6 måneder i flasken inden frigivelsen.
Intens rubinrød farve når vinen skænkes, og aromaer af vilde kirsebær, solbær, søde blommer og et strejf af mørk chokolade når næsen stikkes i glasset. Meget ren i sin frugt og præget af silkebløde tanniner. Vedholdende og velafstemt balance mellem frugt og friskhed.
Server i store Bordeaux glas, og lad den for eksempel stråle, næste gang du serverer en T-bonesteak fra grillen.
Årgang | 2016 |
Land | Italien |
Region | Toscana |
Distrikt | Terre di Pisa DOC |
Producent | La Spinetta |
Vinmager | Giorgio Rivetti & Mirko Bessi |
Druer | Sangiovese (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 80000 |
Produktionsform | Sustainable farming |
Alkoholprocent | 13,5 % |
PH-værdi | 3,5 |
Restsukker | 0,5 g/l |
Syreindhold | 5,6 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 12 måneder på brugte moderat ristede franske fade. |
Forventet holdbarhed | 5-6 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 211221 |
Giorgio Rivettis nærmest magiske trylleri først med Moscato, siden med Barbera og nu også med Nebbiolo og Sangiovese har taget verden med storm.
Giorgio producerer aromatiske, frodige og koncentrerede vine, der skaber umiddelbar begejstring straks de frigives til salg. Men det er også vine, der på forunderlig vis belønner dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner og de mere subtile aromaer, som flaskemodningen til overflod bringer til La Spinetta's røde topvine.
Det er næsten for godt til at være sandt, men anmeldelserne i den internationale presse har dokumenteret det gang på gang, og det er ganske vist: La Spinetta er i dag placeret helt oppe i toppen af hierarkiet ikke bare i Piemonte, men i hele Italien.
Rejsen mod tinderne begyndte i 1977 da Giuseppe og Lidia Rivetti producere de første 7.000 flasker Moscato d'Asti fra vinmarkerne på toppen af bakken La Spinetta. Vinen som i dag hedder Bricco Quaglia satte nye standarter for, hvor forfriskende en sød vin kunne være, og den dannede grundlaget for de lykkelige investeringer, som senere fulgte.
I 1985 så markedet de første røde Barbera vine fra Asti, og i 1989 fulgte Le Pin på Nebbiolo, Barbera og Cabernet Sauvignon, som et blændende eksempel på, hvad man kunne levere i den mere rummelige Langhe appellation. I 1995 kom så den første Barbaresco med det nu legendariske næsehornslignende væsen på etiketten, og siden er det gået stærkt. I 2000 blev der tilkøbt 8 interessante ha. Barolo. I 2001 fulgte nærmest ved en tilfældighed 65 ha. i Toscana og senest i 2011 blev det interessante Piemonte basserede Spumantehus Contratto indlemmet i familien.
Alt i alt en fantastisk succesfyldt rejse frem mod flere end 150 ha. med egne vinmarker, produktion af en bred vifte af store vine på 4 forskellige platforme, som nu til sammen begaver markedet med mere end 700.000 flasker om året.
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring