Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 9.480,90
Toro Termanthia
- 6 stk. 9.480,90
1.859,-
2.478,67 pr. l.
6 stk.
9.480,90
1.580,15 pr stk.
Spar 1.673,10
Anbefalinger
Guía Peñín
97
Guía Peñín 2015
James Suckling
93
Juli 2015
Jancis Robinson
15,5
Andy Howard MW -September 2022
Jancis Robinson
17,5
Ferran Centelles - Oktober 2014
Robert Parker - The Wine Advocate
93
Neal Martin -April 2013
Wine Spectator
95
Thomas Matthews - November 2015
Decanter Magazine
95
Now almost a decade on from the harvest, and almost eight years from bottling (June 2012) the 2010 has had the time it needs. Not to say it’s ready to drink – it will cheerfully take another five years before you start uncorking it. Glorious complex aromas – truffle, vanilla, cedar, smoke – lead into dark fruits, mocha, menthol and spices. Very long. Sarah Jane Evans MW - Marts 2020
Beskrivelse
Dette er den vel nærmest ikoniske rødvin som skabte fornyet respekt omkring Toro-distriktet og lærte en hel generation af vinelskere at det heroppe på den brandvarme og ofte tørkeramte slette mellem Tordesillas og Zamora var muligt at producere spændende alternativer til de fremadstormende vine fra Ribera del Duero.
Bodega Numanthia blev etableret af Eguren-brødrene i 1998 og allerede i 2001 proklamerede en ung Robert Parker, at den allerførste årgang var ”A sensational new offering” og at vinen ville ”prove to be a breakthrough effort for the Toro appellation”. En profeti som i den grad viste sig at gå i opfyldelse, blandt andet fordi Parker selv i 2007 begavede 2004-årgangen med sine ultimative 100-point, hvorved Numanthia blev den bare 6. vin spanske som strøg helt til tops hos vinadvokaten.
Forunderligt nok valgte brødrene at sælge hele herligheden til det franske multinationale konglomerat LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE i 2008 med en klausul om, at Marcos Eguren skulle assistere det nye team i 2 år og således sikre en glidende overgang for de nye ejere. Denne 1010’er er således Marcos Eguren svanesang på Bodega Numanthia, og den blev frigivet kort tid efter, at Marcos Eguren for 2. gang blev hyldet som Best Worldwide Winemaker af Wine Enthusiast.
Der er tale om en manuelt og selektiv høst fra sandede parceller på begge sider af Douro-floden med ultralavt ydende upodede mere end 100 år og op til svimlende 200 år gamle vinstokke. Druerne er befriet for stilkene i hånden og derefter er druerne sorteret bær for bær forud for gæringen i to 1.000 liters og to 2.000 liters lodretstående lave franske egefade. Druerne har fået lov til at stå koldt i fadene i 5 dage inden gæringen uden fremmede gærstammer er blevet hjulpet i gang med sang og fodtråd 2 gange dagligt i 10 dage. Herefter har vinen fået lov til at trække med skallerne i 16 dage inden den er blevet fyldt 100% nye fade hvor den malolaktiske finder sted inden vinen flyttes til endnu en gang 100% nye franske fade, hvor den er modnet i 20 måneder med omstikninger hver 4. måned frem mod aftapningen på flaske i juli 2012.
Alt omkring tilblivelsen er ekstremt, og det er vinen såmænd også. En meget rig og mange facetteret vin med sofistikerede aromaer af hindbær, brombær, solbær, viol og falmende roser der forunderligt nok ikke helt fortabes i de pebrede, ristede og søde noter fra de 200% nye fade. Ekstremt magtfuld, ja vel nærmest eksplosiv og mættende, men også dyb og provokerende progressiv.
Producent
følger
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
DO Toro ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien. Regionen er opkaldt efter byen Toro ved Douro-floden blot 65 km fra den portugisiske grænse. Klimaet er kontinentalt uden indflydelse fra havet, med varme og tørre somre og kolde vintre. Vinmarkernes beliggenhed mellem 600 og 850 meters højde bidrager til en hvis moderation af forholdende især i vækstperioden. Rødvin er i fokus vinene fra Toro er blandt de mest kraftfulde og alkoholrige udgaver af Tempranillo. Begreberne Joven., Crianza, reserva og Gran Reserva indikerer hvor lang tid vinen har lagret inden frigivelse. Der laves også lidt rosé af Garnacha og hvid af Verdejo og Malvasia Blanca
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter