Selvom Peter Sisseck i 2011 valgte at træde ud af ejerkredsen på Quinta Sardonia og overlod ansvaret for vinene til Jérôme Bougnaud og Christian Rei er der stadig et tydeligt fælles mindset omkring Quinta Sardonia og Dominio de Pingus, og i lighed med Peter Sisseck er Jérôme og Christian i de senere år begyndt at efterstræbe frugten og finessen i vinene frem for det voldsomme og imposante.
Det sker samtidig med at vinstokkene efterhånden er blevet 16-18 år gamle og samtidig med, at man skærper kravene til den frugt, som får lov til at bidrage til førstevinen. Resultaterne taler for sig selv hvilket blandt andet 3 fornemme gange 94 point til de 3 foregående årgange i Spaniens førende vinguide Guía Peñín indikerer.
Her i 2017-årgangen, som er den 12. udgave af vinen, har man i lighed med i 2015 valgt at høste lidt tidligere i jagten på elegancen, fordi sommeren var varm og ualmindelig tør. Fruerne fra de forskellige parceller er høstet i den sidste del af september. Klaserne er soigneret inden frugten parcel for parcel er forvandlet til vin uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. For nogle parceller blev alle stilke fjernet. For andre parceller gærede man med op til 25% hele drueklaser afhængig af stilkenes modenhed og sundhed. Vinen er herefter modnet i 20 måneder i franske barrique (omkring 20% nye) frem mod klaring med friske æggehvider, en let filtrering og aftapningen på flaske, som fandt sted i september 2019.
En flot intens, em stadig frisk vin med masser af moden bærfrugt, især brombær, hindbær og kirsebær som smelter fint sammen med krydret garrigue og de aromatiske noter af chokolade og vanilje fra fadlagringen samt en twist at lakrids. Silkeagtige tanniner og så overraskende mineralsk at ordet elegant begynder at presse sig på. Vi noterede det også om 2016-årgangen, så det er måske ikke seriøst at gentage det, men vi gør det alligevel: Vel nok den mest overbevisende performance til dato!
Quinta Sardonia er beliggende ved Sardón de Duero 6 km vest for Quintanilla de Onésimo, hvor Peter Sisseck har sine Pingus-kældre, og blev etableret som en biodynamisk vingård i 2000. Vingården blev tilplantet med Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Malbec og Syrah, og Peter Sisseck havde her lejlighed til at prøve kræfter med helt unge vinstokke og se, hvorledes de forskellige druesorter trives i dette terroir.
Den første årgang Quinta Sardonia var 2002, hvor der produceredes 6.000 flasker på de blot 2 år gamle stokke, og den nye vin blev en øjeblikkelig succes, der med 2004-årgangen på 4 år gamle vinstokke opnåede 96 point hos Robert Parker, hvormed Quinta Sardonia indskrev sig, som den første og hidtil eneste vin, der har opnået en så høj rating på så unge vinstokke.