Mazzei-brødrene landede på den sydøstlige del af Sicilien i 2003 og høstede allerede året efter så mange roser for deres første take på Nero d'Avola, at det næppe er en overdrivelse at hævde, at de har været med til at løfte det lille distrikt Noto ud i verden, og også forandre manges syn på og holdning til Siciliens mest udbredte blå drue. En drue der hos mange andre producenter resulterer i godt nok krydrede, men ofte også lidt jordagtige vine.
Brødrene og deres vinmager Gionata Pulignani havde i imidlertid også mod på at eksperimentere, og allerede det første år tilplantede de et par parceller med blandt andet Petit Verdot, og i 2011 producerede de for første gang denne vin, der fik navnet "Effe Emme" hvilket er den italienske udtalemåde af bogstaver ”FM” og dermed en reference til Filippo Mazzei’s monogram. Et lille vink om at dette var og er en vin, de var og er stolte af. En vin vi gerne må tage seriøst også her i den 6. årgang.
Vinen er skabt på frugt fra nu 12 år gamle vinstokke, som det har valgt at kultivere som traditionen byder (det vil sige som små lave arbejdskrævende buske på italiensk kaldet Alberello) og de står side om side med Nero d’Avola i de blide bakker omkring vinbyen Noto, der med masser af barokarkitektur i helt hvid kalksten er meget stemningsfuld. Kalkstenene går igen i jordbunden, og da der kun er få kilometer ned til det Joniske Hav, nyder man også godt af at de friske briser ude fra havet tager toppen af temperaturen.
Der er tale om en manuel høst på bare 2 dage den 2. og 3. september med en soignering af klaserne både i forbindelse med plukningen og fremme på vingården. Alle stilke er fjernet inden gæringen uden fremmede gærstammer i rustfrit stål og vinen er modnet 16 måneder i franske 225 liters fade (50% nye) frem mod aftapningen i december 2018 og 8 måneders flaskemodning inden frigivelsen til salg.
En ganske potent, intens generøs vin med masser af mørk frugt med associationer til brombær og blåbær der bliver sent af sted på en note af viol. Varm, krydret og med en note af sorte oliven som måske sladrer om at vi er på Sicilien, men der er også polerede tanniner og en smuk friskhed til stede i finishen, som trækker i en anden retning. En spændende vin med sin helt egen personlighed.