Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Jancis Robinson16,5 VGV – very good valueJancis Robinson
I don’t think there is a better description for this wine than vin de soif. A wine that really does make you thirsty for the next sip! (The next glass!) It has the quiet charcuterie-like meatiness of Cinsault on the nose along with woodsy florals and tomato vine. It tastes of bramble berries picked from late-summer hedgerows, warm from the sun but with the leafiness and fragrant earthiness of footpaths and damp grassy banks and wild herbs. So mouth-watering and so gentle. Tamlyn Currin - Maj 2020
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Beskrivelse
Spændende take på en af de fineste centraleuropæiske blå druer, som i Ungarn fører sig frem som Kékfrankos, men som i Østrig er bedre kendt som Blaufränkisch. Væsentligste drue i Egar, hvor den udgør rygraden i Egri Bikavér, som Irma i sin tid lod strømme til en ny generation af vinnysgerrige danskere under navnet Tyreblod. Her kommer den i sin rendyrkede form fra markerne omkring den lille by Szekszárd nede nær grænsen til Serbien og Kroatien. Vinen er netop hjemkommet, så kig forbi igen om et par for flere detaljer, hvis du ikke vover at slå til allerede nu.
Dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og bortset fra det tilsatte svovl nærmer vi os naturvins familien. Hos Løgismose betyder det, at vi ligesom mange andre taler om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:
Forvent diskrete naturvins-karakteristika
Læs mere
Årgang
2018
Land
Ungarn
Region
Pannon Borrégó
Distrikt
Szekszárd
Producent
Heimann & Fiai
Vinmager
Zoltán Heimann
Druer
Kékfrankos (100 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Granuleret Diam kork
Antal flasker produceret
7100
Produktionsform
Under konvertering til økologi
Alkoholprocent
12,0 %
PH-værdi
3,65
Restsukker
2,1 g/l
Syreindhold
5,4 g/l
Svovlindhold
28 mg/l
Fadlagret
Ja
Varenr.:
218318
Producent
Familien Heimann kommer oprindeligt fra Tyskland, men har i flere generationer produceret vin i Ungarn. Men det var i det små og til lokalt konsum. Efter Jerntæppets fald og ovenpå afslutningen af kommunistisk styre i Ungarn i 1989 var Zoltan Heimann Sr. blandt de første, som begyndte at købe vinmarker og i de seneste 15-20 år har hans hustru Agnes Heimann produceret en stribe kraftige vellavede vine primært på internationale druesorter, som har nydt og stadig nyder stor anerkendelse nationalt. Zoltan Heimann var imidlertid også stærkt optaget af druerne Kadarka og Kekfrankos, som i højere grad repræsenterer det oprindelige Szekszard og ved siden af de internationale druesorter som var familiens bread and butter har han sammen med sin søn Zoli etableret en lille planteskole med flere end 50 kloner af de 2 druesorter hentet fra op til 100 år gamle vinstokke rundt omkring i Ungarn, Østrig og Tyskland.
Dette arbejde har ledt frem til 6-8 kloner som far og søn i særlig grad tror på kan eksponere det særlige terroir på denne del af den Pannoniske Slette og det ledte, efter at Zoli Heimann havde skrevet speciale om druerne på landsbrugskolen i Geisenheim, til etableringen af Heimann & Fiai (Heimann & sønner). Et nyt selvstændigt projekt som udelukkende fokuserer på de to historiske druer og ambitionerne fejler ikke noget. Det handler om at producere de bedste og mest originale Kadarka og Kekfrankos vine i Ungarn, og Zoltan Heimann er fortrøstningsfuld selvom han er klar over, at så høje mål ikke indfries på et år eller to: "Vi har arbejdet med vin i vores familien i 11 generationer og vi er allerede godt i gang. Vi har ikke travlt og det er en smukt tanke at jeg vil kunne nyde mit otium sammen med nogle vine, som vil blive forfinet og raffineret for hver ny årgang."
Læs mere
Zoltán Heimann (t.h.) fotograferet sammen med Tamás Kis (t.v.) og Remi Sahner fra Løgismose (midt) under et succesrigt besøg i Danmark i februar 2022. Foto: Martin E. Seymour - Fyens Stiftstidende
Oprindelse
Distrikt
Szekszard ligger i den sydøstlige del af Ungarn, som i ca 9 mio år var havbund. Det lave Pannoniske Hav dækkede ca 200.000 kvadratkilometer og brugte omkring 400.000 år på at trække sig tilbage inden det for ca 600.000 år siden efterlod det det, der nu kendes som den Pannoniske Slette og kilometervis af sediment, der udgør jordbunden på sletten i dag.
Szekszard er både en by og navnet på et af Ungarns højst estimerede vinområder selvom, det pt er under radaren internationalt. Godt 2200 ha er beplantet med vinstokke, og det er særligt den historiske Kadarka og den stigende populære Kekfrankos (kendt som Blaufränkisch i Østrig), der udgør det historiske fundament for områdets anerkendelse. Flere internationale sorter, særligt blå som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot er også plantet i Szekszard, og har de seneste årtier været populære blandt det ungarske folk.