• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Gin

Der har været vikingetid og romertid, nu er det gintid. Verden kan tilsyneladende ikke få nok, og med den stadigt stigende popularitet, er der ikke udsigt til en ende på vanviddet.

53 Resultater
Monkey 47 Gin
Falsled Kro 1744 Gin
Jinzu Gin
Tanqueray No. Ten Gin
Sipsmith London Dry Gin
Hendrick's Gin
Mediterranean Gin Mare
The Botanist Islay Dry Gin
Geranium London Premium Dry Gin
Gin ELG no 1 Danish Premium - 50cl
Old English Gin
Citadelle Gin
Thildes Gin  Premium Limited Edition
Gin ELG no 3 Danish Premium - 50cl
Håndsprit - Geranium - 70,6% - 200ml
Gin ELG no 4 Danish Premium - 50cl
Bulldog London Dry Gin
Saffron Gin
Sipsmith V.J.O.P. London Dry Gin
ELG Gin & Tonic  75cl 12%

Medlemspris

Silent Pool London Dry Gin
Gin ELG no 2 Danish Premium - 50cl
Gin ELG Jul Danish Premium - 50cl
Ö Gin Navy Strength
Etsu Hokkaido Gin
Michler's Orange Gin
Gin ELG Sloe Danish Premium - 50cl

Hvem opfandt gin?

 

Gin er en brændevin, man har drukket i århundreder. Helt tilbage i 1600-tallet blev Gin brugt til at lindre smerter i nyrerne. Om det var enebærernes kundskaber eller beruselsens virke, der lindrede, melder historien ikke noget om…

Siden hen blev Gin Englands national-drik. I dag er der stort set ikke det land, der ikke producerer Gin. En almindelig gin indeholder 38% alkohol, mens dry gin og extra dry gin indeholder hhv. 40% og 43% alkohol. Under krige nåede alkoholprocenten på Gin dog helt op på 57%, nemlig Navy Strenght Gin som vi kender den fra ELG. No.XX. En så høj alkoholprocent var faktisk en livsnødvendighed. Ser du, soldaterne havde det med at spilde deres spiritus på krudtet, så når det skulle antændes, så kunne det ikke, fordi det var vådt. De blev derfor beordret at drikke Gin på hele 57%, da man derved stadig ville kunne antænde krudtet.

Elg gin
Navy strength gin, to Luscombe tonicvand samt en gin og tonic

Hvordan destilleres gin?

 

Der findes mange former for gin. Den mest almindelige er London Dry Gin. Den destilleres ved høj styrke og fremstilles på korn, der indeholder mere byg end majs. Enebær er essentielt for gin. Det er ved gen-destillering, at enebærrene træder ind i billedet. Og det er da også enebærrene, der på fransk hedder genièvre, der har lagt navn til brændevinen, Gin.

Når du selv vil fremstille Gin, skal du huske på, at selvom det hedder enebær, er det ikke bær i ordets forstand, som gin laves på, men frø fra nåletræer. Det er derfor, at en tur i skoven omringet af grantræer kan lede tankerne hen på en god Gin.