• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Cognac

Ædel, selvsikker og ukuelig. Cognac er kongen og reference for alle, der forsøger sig udi kunsten at destillere vin. Brændevinen fra det prestigefyldte, historiske område nord for Bordeaux forener intense frugtige noter med blødhed, varme og krydderi. Cognac kræver over alt andet tid, og de tålmodige belønnes med en unik sanseoplevelse.

9 Resultater
Cognac No 25 XO Extra Carafe

TILBUD

Cognac - Prélude VSOP
Cognac No 35 Fontvieille
Cognac No 20 Reserve Speciale
Cognac No 4 VS
Cognac No 10  VSOP  Alliance
Cognac Florilège

Udvalgt Cognac

 

Ragnaud Sabourin - Cognac No. 4 VS 

 

Der er ensformige stangvarer og så er der de små håndværkere i kulissen, der nede under radaren laver den ægte vare, landbrugsproduktet, traditionen og det unikke, der gør Cognac så enestående. Familien Ragnaud med Annie i spidsen fører en pletfri protokol i kælderen i Grande Champagne, det fineste område i Cognac, hvor alle deres marker ligger, og lagring springes ikke over ved at tilsætte karamel, træudtræk og lignende. Det betyder for det første, at alle Cognacer lagrer markant længere end kravene og for det andet, at de er relativt lyse i farven, hvilket understreger den udbredte brug af farvetilsætning 
blandt mange producenter. VS No. 4 er blandet af Cognace med mindst 4 års lagring, og den kvalificerer sig således til at være en VSOP. Den emmer af frisk frugt med abrikos, æble og tørrede blomster samt en elegant vanilje- og mokka-tone i afslutningen. Servér ved 15 °C.

 

 

Cognac Symphonie og chokolade

Jon Bertelsen - Cognac Symphonie Xo

 

Optimisme og vedholdenhed sejrede, da nordmanden Jon Bertelsen fik læreplads hos det prestige-fyldte Cognachus, Leopold Gourmel. Nordmændene har altid haft noget særligt med Cognac, men få har haft fingrene i det på linje med Jon Bertelsen. Siden 1999 har han ført en serie Cognac i eget navn produceret hos Leopold Gourmel, som han stadig har et stærkt og tæt forhold til.

Jons faglige opdragelse skinner igennem, idet ingen af hans Cognac er tilsat karamel eller trækoncentrat (boisé). Hans Symphonie XO er lavet på 100% Ugni Blanc og nøjes ikke med de minimum seks års lagring, der kræves for at kunne skrive XO på etiketten. Min ti år på 400- og 500-liters fade har indholdet lagret, og det er der kommet en imponerende flot og kompleks Cognac ud af. Server den ved 16-18 °C. Alk. 40%