Med sine snart 25 år som biodynamisk druedyrker og vinmager i det sydligste Baden i Tyskland, kan Thomas Harteneck betragtes som en erfaren herre i sit felt. Efter 150 år i Pfalz, rykkede Harteneck-familien til Scliengen i 1997, hvor klimaet var mildere og Thomas Harteneck for alvor udfoldede sin kærlighed for biodynamisk dyrkning. I 2004 blev vingården med tilhørende land for første gang Demeter-certificeret, og gradvist har Thomas sammen med sin hustru Daniela og parrets to børn, arbejdet sig i retning af mindre intervention i kælderen. I 2019 gik de linen ud og lavede en del af produktionen uden tilsætning af svovl.
Hartenecks ”organisme”, som en gård typisk betegnes i biodynamisk sammenhæng, er et smukt eksempel på hvilken balance og øget frugtbarhed, biodynamikken medfører. Her arbejdes efter så-kalenderen og dermed himmellegemernes bevægelser gennem de tolv stjernetegn, og biodiversiteten trives og opmuntres og naturen inviteres med ombord gennem insekthoteller og vilde blomster og planter mellem vinstokkene. Thomas Harteneck tøver ikke et sekund med at understrege hvor stor effekt den biodynamiske tilgang har haft på hans vinmarker og omgivelserne. Insekter, fugle og et væld af vilde blomster og planter skaber balance i vinmarkerne, som smitter af på vinplanternes sundhed og modstandskraft.
Her Thomas Harteneck's Spätburgunder som modner 3 måneder på brugte barriques og resten af tiden i frem frem mod aftapningen med lav svovltilsætning. Det saftige og legende møder det bondske og druens typiske karakteristika med røde kirsebær og jordbær, en herlig friskhed og et overraskende strejf af fasthed og tørstof i afslutningen.
Fornøjelig og livgivende, bør prøves af alle yndere af Spätburgunder uanset hvilken skole, man sværger til.
Fornem til for eksempel kylling Danoise, mørbradgryde eller bare som den er helt uden mad!
Da dette er en vin fremstillet med såkaldt lav intervention, og så behersket anvendelse af svovl, at vi nærmer vi os naturvins familien, taler vi hos Løgismose, ligesom så mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:

Forvent ingen eller meget begrænsede naturvins-karakteristika.