I det overvejende Spätburgunder orienterede vulkanske Ahr-distrikt er den vigtigste hvidvin og eventuelle mousserende vine hos de allerfleste producenter funderet på Pinot Noir, som hvis den presses hurtigt og alligevel nænsomt giver en most som er helt fri, eller næsen fri for farvepigment, hvorved vi bibringes illusion om, at vinen er skabt på grønne druer.
Sådan er det også hos Meyer-Näkel hvor Werner Näkel i snart en menneskealder har tryllet med Bourgognes vidunderlige moderdrue også begaver os med en Blanc de Noir Illusion, som de sidste 8 år har været med i opløbet, når en fagjury fra det "Internationale Weininstitute aus Bad Neuenahr-Ahrweiler" skal finde "Das Beste von der Ahr".
Ikke nogen stor international konkurrence, men den vigtigste for producenterne i Ahr, da omkring 30 af dem, der selv tapper deres vin, er med. Det er over 75% og bedømmelsesgrundlaget er dermed måske mest velfunderede på planeten!
Her er der tale om frugten fra den første rundgang på de stejle terrasser hvor en del af druerne trækkes op eller ned til den ventende pickup på små skinnevogne i vinmarken. Der sker en soignering af klaserne allerede oppe på skråningerne og igen nede foran vingården i Dernau. Herefter er der tale om direkte pres af de hele drueklaser, hvor kun den første del af den frit løbende most får lov til at komme op i de rustfri ståltanke. Gæring uden fremmede gærstammer og herefter modning sur Lie i samme ståltanke uden malolaktisk gæring i 4 måneder frem mod en let filtrering og aftapning på flaske.
Resultatet er en på en gang rig og underspillet vin som hvis kigger godt efter begaver os med et sat skær af rosa. Der er et fint aromaspil hvor saftige pærer, friske æbler og hvide ferskner dominerer, men heldigvis ikke helt skjuler noterne af brioche og den elegante underliggende mineralitet. Meget blid, men også frisk. Faktisk ret unik!
Du får den bedste oplevelse hvis du skænker vinen direkte fra køleskabet. Vi tænker på forår og sommer og for eksempel bare en stor skål salat med en god dressing og friskbagt hvedebrød. Naturligvis også oplagt til fisk og skaldyr og den vanskelige øvelse med asparges klarer den også.