Nøgleord
Passer godt til
Karakteristika
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Weingut Gies-Düppel, Am Rosenberg 5, 76831 Birkweiler, Tyskland
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Da vi i sin tid introducerede Gies-Düppel’s Illusion i det, der engang hed Løgismose Vinklub, kaldte vi den for en tysk trylledrik med slet skjult henvisning til, at vinen bliver produceret på blå druer.
Den betegnelse holder vi gerne fast i, og her i den vellykkede 2019-årgangen, hvor det lige netop lykkedes for Volker og Tanja at få druerne i hus den 22. september. Det var i sidste øjeblik. Natten til den 23. september åbnedes himmelens sluser, og i mere end en uge var alt høstarbejdet sat på stand by.
Druerne presses straks de ankommer til vingården og for kun at få en fjern og sart fornemmelse af rosa i den endelige vin, er det kun den første del af den fritløbende most, som får lov til at gære i rustfrit stål og efterfølgende modne 6 måneder "sur Lie" for at blive til denne trylledrik.
Nok engang en delikat og også ganske kompleks vin med frugtige noter af hvide ferskner, røde æbler og lidt syltet mandarin til næsen og dernæst en lille fedme og netop den næsten umærkelige, men alligevel nærværende sødme, som fastholde og fremhæve den fine frugt i munden. Der er hindbær, æbler og kaprifolie hånd i hånd med skovjordbær, og det hele holdes smmen af en herlig moden underliggende citrus.
Selvom vi kun har fulgt vinen i få år, er det 20. gang, at Volker Gies udfører dette illusionsnummer, og vi vover den påstand, at den gode vinmagiger er blevet mere virtuos med årene. Den præcist doserede syre betyder, at dette er en af de bedste Blanc de Noir, der bliver produceret på Pinot Noir i hele Tyskland.
Folkers kone, kæreste og partner Tanja anbefaler, at vinen nydes sammen med en Pulled-Pork-Burger med coleslaw og mild, ikke alt for sød BBQ-sauce.
Årgang | 2019 |
Land | Tyskland |
Region | Pfalz |
Distrikt | Südliche Weinstraße |
Producent | Weingut Gies-Düppel |
Vinmager | Volker Gies |
Druer | Spätburgunder (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Antal flasker produceret | 18000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,0 % |
Restsukker | 7,1 g/l |
Syreindhold | 6,7 g/l |
Svovlindhold | 98 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 6 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 3-4 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 206988 |
”Alt godt kommer til den, der gider vente” er der et gammelt mundheld, der siger, og det passer i den grad på historien om vinene fra den superinteressante Weingut Gies-Düppel, som det tog Løgismose 6 år at få fast i sortiment. Tilbage i 2008, var vi en tur i Mainz og besøgte den store VDP Weinbörse i Mainz, hvor alle medlemmer af foreningen af ”Deutsche Prädikatweingüter”, hvert år viser sig frem.
Vi smagte måske et par hundrede vine, inden vi listede sydpå for at ramme "Der Südliche Weinstrasse", der strækker sig fra Neustadt og helt ned til den franske grænse, der hvor Pfalz bliver til Alsace. Her havde vi hørt om fem unge fyre, som efterstræbte det ypperste og delte deres passion i en lille sammenslutning, som de kaldte ”Südpfalz Connexion”. Vi besøgte dem alle og oplevede adskillige vine, som sagtens kunne matche meget af det, som vi forinden havde smagt blandt de berømte ”Deutsche Prädikatweingüter”.
Især et af besøgene bød på oplevelser ud over det sædvanlige. Det var, da vi tilbragte et par timer sammen med Volker Gies og Tanja Schmidt, der var blevet kærester et par år forinden, da han blev fejret som ”Årets nye talent i Pfalz”, og hun, som den lokale skønheds- og vindronning, skulle overrække ham prisen og et enkelt kindkys.
Vi blev både imponerede og begejstrede og indledte drøftelsen om et muligt samarbejde, men her sluttede festen. Tanja så ingen grund til at eksportere, når de nu var i den lykkelige situation, at de kunne sælge hele produktionen og mere til ved stalddøren.
Vi holdt forbindelsen ved lige og fulgte Volker og Tanjas rejse mod stjernestatus. Tanja blev til Frau Gies. Der kom småfolk ind i familien, så der ikke helt var den samme tid til at betjene de private kunder, og først og fremmest fordoblede Volker Gies produktionen via systematiske opkøb af fantastiske parceller, således at der blev plads til eksport til Danmark.
Volker Gies er blevet kendt som en af de største ”terroirister” (undskyld den lille ordleg) i Tyskland og via minutiøse jodbundsundersøgelser er det lykkedes ham inden for en radius på mindre end 1 kilometer at isolere frugten fra Riesling vinstokke, der har rødderne nede i Schiefer, Granit, Roter Tonstein og Kalkstein. Det blev til Gies-Düppel’s såkaldte ”terroirweine”. 4 vine som i dag er Tysklands måske fornemste kvartet, når det handler om at demonstrere jordbundens indflydelse på vinenes aromaprofil.
Vinene blev i starten delvis produceret på bekostning af d berømte VDP. Grosse Lage Birkweiler Manderberg og Birkweiler Kastanienbusch til stor fortrydelse for meningsdannerne og ikke mindst for præsidiet hos Deutsche Prädikatweingüter, som aldrig vekslede Volker Gies VDP-kandidatur til et medlemskab.
Tilkøb af spændende parceller har betydet, at terroir vinene ikke længere står så centralt i sortimentet, og det kan smages at de efterhånden 11 vine med Erste Lage og Grosse Lage status nu får mere kærlighed, og det er angiveligt Volker Gies’ ambition at disse vine i de kommende år skal løfte Weingut Gies-Düppel op på den allerøverste hylde hos Eichelmann og Gault & Millau.
Det er i 2019 tyve år siden Volger Gies tog over efter sin far. Vi har plukket lidt i den tidslinje, som Tanja har udarbejdet i forbindelse med jubilæet:
De første 20 år:
Pfalz er en vinregion i det vestlige Tyskland beliggende mellem Rheinhessen og Alsace. Kun Rheinhessen har flere hektar vinmarker end Pfalz, og regionen er derfor vigtig både hvad angår kvantitet og kvalitet. Pfalz er lun fordi vinmarkerne ligger i læ af Haardt bjergene, og de gode dyrkningsforhold giver sig til udtryk i, at 40% af produktionen i Pfalz er rødvin, særligt på Spätburgunder (Pinot Noir). Af grønne druer drykes særligt Riesling, men også Müller-Thürgau, Grauburgunder, Weissburgunder og Gewürztraminer dyrkes.
Nøgleord
Passer godt til
Karakteristika
Flaskelagring