Dette er en af vinene fra en af de mange vingårde som Jess Jackson og Barbara Banke har købt op gennem 90'erne og 00'erne gennem deres ekstremt succesrige firma Jackson Family Wines Collection. Næsten 50 vingårde er det efterhånden blevet til hovedsageligt i Nordamerika, men familien har også investeret i Chile, Australien, Sydafrika, Frankrig og Italien.
Især i Napa og Sonoma er der tale om yderst seriøse satsninger på mindre og helt små vingårde hvoraf mange råder over små ofte højt beliggende parceller hvor vinstokkene nyder godt af specielle jordbundsforhold og et så gunstigt mikroklima, at potentialet i druerne år efter år bliver exceptionelt.
Herefter handler det bare om at "ødelægge så lidt som muligt" som Jess Jackson lakonisk nåede at udtrykke det, kort før sin død i foråret 2011.
Jess Jackson mødte den franske vinmager Pierre Seillan i midten af 1990'erne og inviterede ham til Sonoma County for at hjælpe med at finde og købe ekstraordinære parceller. Pierre Seillan blev hængende og fik lov til at etablere Vérité Winery, der skulle vise verden Sonomas sande potentiale (Vérité betyder sandhed) gennem tre vine skabt i kærlighed til og respekt for Medoc, Pomerol og Saint-Emilion.
Projektet lykkedes, og i dag er Vérité både blevet Pierre Seillan's base og skæbne, samt datteren Hélène vej ind i vines vidunderlige verden. De tre vine er blevet samlerobjekter, og de sidste par år er efterspørgslen blevet så stor, at alle 3 vine bliver udsolgt kort efter frigivelsen på et tidspunkt hvor kun få har smagt dem.
La Joie (Glæden) er Pierre og Hélène Seillan's kærlighedserklæring til det helt klassiske udtryk i vinene fra Bordeaux venstre bred sådan som det udfoldes i de 2 Pauillac giganter Château Lafite Rothschild og Château Mouton Rothschild.
Den er skabt på 77% Cabernet Sauvignon, 13% Merlot, 7% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot primært høstet i perioden 3. til 20. september fra en stribe parceller på de stejle bakker ved foden af de vulkanske Mayacamas-bjerge. Druerne sorteres såvel under plukningen som ved ankomsten til vingården og efter en let knusning praktiseres kold aromaudvikling i adskillige dage forud for gæringen. Vinen modner i 20 måneder på nye franske fade inden den klares med æggehvider, sammenstikkes og tappes på flaske uden filtrering og anden efterbehandling.
Pierre Seillan har flere gange hævdet, at han kultiverer sine vinstokke i et terroir, som er verdens bedste for Cabernet Sauvignon. Med vinen i glasset tror vi på ham – i hvert fald for en stund. Dette er en enestående vin, som igen i 2014 leverer sin koncentration, kompleksitet og vitalitet på en så legesyg måde, at man næsten glemmer vinen også gemmer på et potentiale, som vil få den til at stå som en af de ypperste ambassadører for Sonoma County i adskillige årtier fremover.