Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.289,90
Sonoma Coast Campbell Ranch Vineyard Syrah
- 6 stk. 2.289,90
449,-
598,67 pr. l.
6 stk.
2.289,90
381,65 pr stk.
Spar 404,10
Anbefalinger
Decanter Magazine
95+
Medium ruby-purple, the 2019 Syrah Campbell Ranch is bursting with blackcurrants, milk chocolate, laurel leaves and thyme aromas. The full-bodied palate offers a deep core of fruit, abundant, grainy tannins and gentle bursts of acidity that drive the long, layered finish. It's an elegant wine with much more depth to offer with another 2-3 years in the cellar. Erin Brooks - Juli 2022
Beskrivelse
De tre venner Anthony Filiberti, Webster Marquez og David Low har spottet en lang række spændende skråninger med især Pinot Noir, men også Syrah i Sonoma, hvorfra de køber frugten og skaber deres berømte enkeltmarksvine, som de markedsfører under navnet Anthill Farms. Det er vine, som har været med til at redefinere, hvad vi kan forvente fra Pinot Noir i Californien, og de har, som blandt andre Robert Parkers tidligere smagsdommer i Californien Antonio Galloni tidligt flagede, været med til at sætte nye standarter for balance og elegance.
Her det den fine Syrah skabt på frugten fra nogle parceller som vinbonden Steve Campbell (deraf vinens navn) tilplantede tilbage i 1999 på sandrig såkaldt Goldridge-jord*. Siden 2009 har han solgt en del af sin frugt til Anthill Farms, og efterhånden, som vinstokkede har fået lidt alder, er dette blevet lidt af en referencevin for dem, der leder efter "det franske udtryk" i deres californiske Syrah-vine, fordi vinmarken ligger få kilometer fra Stillehavet og er dermed bliver påvirket af det køligere kystklima med forsinket modning til følge.
Høsten er manuel og frugten køres ned til Papapietro Perry Winery, hvor Anthill-drengene undlader at afstilke op mod halvdelen af klaserne, og arbejder med nedkøling og aromaudtræk i adskillige dage, inden den alkoholiske gæring får lov til at gå i gang i en lille ståltank. Vinen modner 12 måneder på franske og østrigske fade (15% nye), inden den endelige cuvée sammenstikkes og tappes på flaske uden klaring eller filtrering.
*Note: As for the soil, “Goldridge” is as serious a buzzword as you’ll find in California wine country. Burgundians may boast of their vaunted Kimmeridgian limestone, Germans of their slate, the Chateauvians of their rounded stones; Sonomans slap the Goldridge trump card down and reach for the chips. - Steve Heimoff, "A Wine Journey Along the Russian River"
Producent
Anthill Farms Winery et spændende nyt projekt, der fokuserer på at producere exceptionel Pinot Noir basseret på druer købt hos en bred vifte af druedyrkere. Vingårdens navn er "opfundet" med et glimt i øjet, da de tre unge partnere bag projektet ser sig selv som myrer, når de farer omkring for score de bedste druer fra en række mikro parceller på North Coast.
De tre fyre med en fælles passion for uforfalsket Pinot Noir er Anthony Filiberti, der blev født i Sonoma, og arbejdede på Bergström Winery i Oregon inden han rykkede til Sonoma, Webster Marquez, som voksede op i Virginia og ikke havde nogen forbindelse til vin, bortset fra at han elskede at nyde dråberne og så David Low, der blev født i Kansas, men gik til universitetet i Berkeley og her fandt sin passion for vin.
De fandt hinanden hos den legendariske Pinot producent Williams Selyem, hvor de alle tre hjalp til i kælderen, og inspireret af den kvalitet de mødte, voksede drømmen om at skabe deres egne vine så stærk at de i 2004 skillingede sammen og købte deres første druer. De lejede sig ind på Papapietro Perry Winery i Dry Creek Valley, hvor David Low arbejdede (og stadig gør) som assisterende vinmager for Ben Papapietro. De startede i et lille hjørne af vineriet, og det første år var resultatet blot beskedne 2.200 flasker.
Vinen produceres forsat på Papapietro Perry Winery, men nu hvor produktionen nærmer sig de 25.000 flasker har de fået deres egne faciliteter i en tilstødende bygning. Ambitionen er enkel. Det handler om at producere fremragende og elegante vine, hvor de delikate aromaer fra druen aldrig bliver overdøvet af aromaerne fra fadet. 40 procent ny fransk eg er det hidtidige maksimum, og det er en lav procentsats blandt de fadelskende producenter i Californien. Hvis drueklaserne er sunde nok når de ankommer til "laden" undlader man at afstilke op til 30 % af druerne, og der arbejdes altid med nedkøling og aromaudtræk fra druemassen i adskillige dage inden den alkoholiske gæring går i gang.
Vinene er på få år blevet særdeles efterspurgte - især efter at Food & Wine Magazine kårede Anthill Farms Winery til "Det mest lovende nye Winery i Californien i 2009" - og hele produktion sælges via en særlig mailingliste lige så snart de frigives.
Oprindelse
Region
Californien ligger i den sydvestlige del af USA. Der har været produceret vin i Californien i mere end 200 år, og regionens variation (bl.a. 1370 km kystlinje fra nord til syd) gør vinproduktionen både bred og varieret. 90% af alt amerikansk vin produceres i Californien og 60% af alt vin drukket i USA kommer fra Californien. Der dyrkes et væld af sorter, hovedsageligt velkendte internationale som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og Syrah. Zinfandel er også udbredt og særligt dyrket indlands i de mere varme distrikter.
Distrikt
Sonoma Coast dækker den del af Sonoma County i det nordvestlige Californien, der ligger tættest på kysten. Kun 2% af de ca 200.000 hektar, distriktet dækker, er vinmarker, og der er stor variation i jordbundsforholdene. De fleste marker er dog præget af briser og tåge fra Stillehavet, og Sonoma Coast anses generelt for at være et relativt køligt område. Af samme årsag er det særligt Bourgogne sorterne, der er i højsædet i området og Chardonnay og Pinot Noir udgør mere end 75% af beplantningerne. Af andre sorter kan nævnes Zinfandel, Syrah og Gewürztraminer.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter