Stefano Inama har med sin dedikation til detaljerne og sine konsekvent lave udbytter utvivlsomt tilhørt førerfeltet i Soave, næsten lige siden han debuterede i 1991. Med fravalget af andre druer end den klassiske Garganega, med sin konsekvente insisteren på, at vinstokkene skulle opbindes i pergolaer og dyrkes efter økologiske principper, blev han en ledestjerne for en hel generation af unge vinmagere, som valgte at vende ryggen til den laveste fællesnævner og nu i fællesskab har genskabt respekten for det klassiske Soave-udtryk.
Der har aldrig tidligere været så mange vellavede Soave-vine som nu, og førerfeltet er vokset fra en lille håndfuld til en flok, som kunne stille hold og spille fodbold mod hinanden, hvis det var det, de ville. Det har fået Stefano til at overveje, hvad der skulle være ”next step”, og han nåede frem til den erkendelse, at han ikke længere alene kunne tilføre sine Soave-vine yderligere finesse og delikatesse.
Det var nødvendigt med ekspertise og erfaring udefra, og derfor ansatte han i 2015 to nye legekammerater. Dels Lorenzo Manfreda, der er en af Italiens førende agronomer, dels ønologen Alessandro Sterchele, som havde sin store andel i, at Soave vinene fra Monte Tondo var strøget helt til tops i de italienske vinguider.
Dette er den vigtige generiske og arketypiske Soave fra Inama. 100% Garganega fra 30-35 år gamle vinstokke, hvoraf hovedparten har stået med rødderne i basaltlava. Manuel høst og sortering af druerne både før og efter alle stilke er fjernet. Herefter let knusning og aroma udtræk i 8-16 timer inden presningen og gæring i rustfrit stål, hvor vinen også gennemgår den malolaktiske gæring og modner 8 måneder Sur Lie forud for let filtrering og aftapningen på flaske.
Diskret, men vidunderlig duft af akaciehonning, citron, mandarin, saftige hvide ferskner, kamille og iris. Dejlig tør og slank i munden hvor gule blommer og grøn ananas balancerer den underliggende snert af bitre urter, mandler og læskende mineralitet, som får fylden til at svæve og bidrager til den friske smag.