Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring
Azienda Agricola Inama, Località Biacche, 50, 37047 San Bonifacio VR, Italien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Stefano Inama har med sin dedikation til detaljerne og sine konsekvent lave udbytter utvivlsomt tilhørt førerfeltet i Soave næsten lige siden han debuterede i 1991. Med fravalget af andre druer end den klassiske Garganega, med sin konsekvente insisteren på at vinstokkene skulle opbindes i pergolaer og dyrkes efter økologiske principper blev han en ledestjerne for en hel generation af unge vinmagere, som valgte at vende ryggen til den laveste fællesnævner, og nu i fællesskab har genskabt respekten for det klassiske Soave udtryk.
Der har aldrig tidligere har været så mange vellavede Soave vine som nu, og førerfeltet er vokset fra en lille håndfuld til en flok som kunne stille hold og spille fodbold mod hinanden, hvis det var det de ville. Det har fået Stefano til at overveje hvad der skulle være ”Next step”, og han nåede frem til den erkendelse, at han ikke alene kunne tilføre sine Soave vine yderligere finesse og delikatesse.
Det var nødvendigt med ekspertise og erfaring udefra, og derfor ansatte han i løbet af 2015 to nye legekammerater. Dels Lorenzo Manfreda som er en af Italiens førende agronomer, dels ønologen Alessandro Sterchele, som havde sin store andel i, at Soave vinene fra Monte Tondo var strøget helt til tops i de førende italienske vinguider.
100% Garganega fra 30-35 år gamle vinstokke hvoraf hovedparten har stået med rødderne i basaltlava. Manuel høst og sortering af druerne efter alle stilke er fjernet. Herefter let knusning af druerne og aromaudtræk i 12 inden presningen og gæring i rustfrit stål hvor vinen også gennemgår den malolaktiske gæring og modner 8 måneder Sur Lie forud for aftapning
Diskret, men vidunderlig duft af akaciehonning, citron, mandarin, saftige hvide ferskner, kamille og iris. Derpå tør og slank i munden hvor gule blommer og grøn ananas balancerer den underliggende snert af bitre urter og søde mandler, som bidrager til den fine karakter, og friske smagsmættede afslutning.
Årgang | 2019 |
Land | Italien |
Region | Veneto |
Distrikt | Soave DOC |
Producent | Inama |
Vinmager | Alessandro Sterchele |
Druer | Garganega (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Antal flasker produceret | 200000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
PH-værdi | 3,3 |
Restsukker | 0,6 g/l |
Syreindhold | 4,7 g/l |
Svovlindhold | 74 mg/l |
Lagring | 8 måneder sur lie i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 2-3 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 217071 |
"Jeg mødte Stefano Inama foran hans topmoderne vinhus uden for den lille by San Bonifacio lige syd for de udslukte vulkaner, der danner rammerne for Soave Classico.
Efter en kort rundvisning og besigtigelse af de obligate egefade og ståltanke, kørte vi en kort tur nordpå for at se hans vinmarker. Det var isnende koldt, og rimfrosten lå over de smukke vinstokke, som stod bundet op i espalier. Jeg kunne ikke lade være med at rose det smukke syn, men det skulle jeg aldrig have gjort.
Dette var ikke Soave Classico, det var bare Soave, et nymodens distrikt, der havde ødelagt navnet for den rigtige Soave, der kun kan gro i lava af basalt. Espalierer var en grådig og dum opfindelse, som gav et stort udbytte, men ringe kvalitet.
Stefano indrømmede imidlertid, at han selv havde marker med espalier, men det var meget gamle stokke, og de gamle stokke udgjorde et dilemma. De havde lavt udbytte, men en intens smag, så han mente de skulle blive stående men når han planter nye, bliver det med guyot ikke espalier.
Talen om kvalitet, jorden og markens eksponering fortsatte, indtil vi sad på et af Soaves lokale Enoteca med hans medbragte vine, pasta med knust ansjos, komaver i tomat og rosmarin, oste og creme catalan og så går vi over til at snakke om samarbejdet."
Christian Grønlykke i 2006
Veneto er en stor og betydningsfuld vinregion i det nordøstlige Italien. Regionen er rig på vintyper, og har gennem de seneste årtier nydt voksende anderkendelse. Der produceres en bred vifte af rødvine fra de lette Bardolinoer ved Gardasøen til de kraftige og alkoholrige Amarone vine fra Valpolicella. I nordøst produceres den mousserende Prosecco på Glera druen, og Soave har for længst slået sit navn fast for blomstrende, friske hvidvine på Garganega og Trebbiano. Der dyrkes i stigende grad internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
Soave er et vindistrikt i Veneto i den nordøstlige del af Italien. Druerne dyrkes i bakkerne øst for Verona, og udelukkende grønne druer anvendes til at lave hovedsageligt stille, tørre hvidvine. En lille del af produktionen udgøres af mousserende, spumante, og en sød udgave under DOCG Recioto di Soave. Garganega er hoveddruen og skal udgøre min 70% med tilskud af Chardonnay og Trebbiano di Soave for resten. Den centrale del af regionen kendes som Soave Classico, og markerne er her i højere grad placeret på skråninger end på det flade land.
Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring