Horst Sauer, der ellers er en ydmyg mand som helst vil passe sig selv og sine vinstokke oppe på den berømte Escherndorfer Lump i Franken, har i de senere år gang på gang måtte binde slipset og hoppe i sit stiveste puds, når de internationale og nationale medier inviterede ham op på podiet. Sammen med datteren Sandra har han således skabt en af de smukkeste kollektioner i Franken og med overlegen stabilitet lykkes de med år efter år at levere på allerhøjeste niveau uanset årgangenes bonitet.
Det er selvfølgelig de ædelt søde vine og de fornemste Grosses Gewächs som trækker læsset, men Horst og Sandra Sauers seriøsitet forplanter sig smukt ned gennem produktlinjen hvor man især bemærker deres fokus på og store kærlighed til druen Silvaner, der ellers kan være nærig af natur og kræve meget af dyrkningsstedet, før den vil vise sit fulde potentiale.
Dette potentiale udfolder Horst og Sandra Sauer på deres forskellige parceller på skråningerne oppe bag Eschendorf, der med sin sydvendte parabolform og stejle hældning er optimal for den langsomme og lune modning af Silvaner. Samtidig er jordbunden rig på muschelkalk (kalk med store forekomster af fossile muslingeskaller), og derfor sammenlignes Silvaner herfra ofte med Chablis. Ikke på grund af syren, men på grund af den fine finurlige mineralitet, som også har løftet den centrale del af skråningen ”Am Lumpen” op i VDP’s Gross Lage.
Her er der tale om frugten fra den tidligste høst og dermed den måske mest sprøde og læskende af Horst og Sandras Silvaner vine. Høsten er manuel med sortering såvel i marken som i kælderen. Efter presningen får mosten lov til at udvikle de aromatiske aspekter inden gæringen og den efterfølgende modning i rustfrit stål frem mod aftapningen, som sker allerede i januar for at indkapsle vitaliteten.
Gnistrende ren i glasset med nærmest blålige og grønne nuancer byder vinen sig til med diskrete, men delikat blomstrende aromaer til næsen oven på en bund af pære og sprøde æbler. I munden er vinen tør, slank, frugtig, herlig ren og hele tiden velgørende med en præcis, frisk afslutning med associationer til forskellige friske grøntsager.
En alsidig vin til mange retter ved måltidets begyndelse. Overraskende god sammen med asparges, og i det asiatiske køkken, hvor den kan blive den helt store oplevelse.
Vinen er naturligvis tappet på den traditionelle Bocksbeutel, der i mere end 300 år har været den foretrukne flaske i Franken. Upraktisk siger nogen. Charmerende siger endnu flere.