Sicilia Noto Rosso Doppiozeta Nero d'Avola
Sicilia Noto Rosso Doppiozeta Nero d'Avola
2017 - Zisola di Mazzei
/sicilia-noto-rosso-doppiozeta-nero-davola/p/77025
Anbefalinger
Falstaff Magazin
92
Falstaff Magazin
Othmar Kiem, Simon Staffler - September 2020
Wine Spectator
91
Wine Spectator
Alison Napjus - April 2021
-
Beskrivelse
-
Producent
-
Oprindelse
Beskrivelse
Sicilia Noto Rosso Doppiozeta Nero d'Avola
Læs mere
Årgang |
2017
|
Land |
Italien
|
Region |
Sicilien
|
Distrikt |
Noto DOC
|
Producent |
Zisola di Mazzei
|
Vinmager |
Gionata Pulignani
|
Druer |
Nero d'Avola (100 %)
|
Nettoindhold |
0,75
l
|
Lukkeanordning |
Naturkork
|
Antal flasker produceret |
13800
|
Produktionsform |
Konventionel
|
Alkoholprocent |
14,5 %
|
PH-værdi |
3,3
|
Restsukker |
0,9 g/l
|
Syreindhold |
6,5 g/l
|
Svovlindhold |
100 mg/l
|
Lagring |
16 måneder i 500 liters tonneaux. 50% nye. Fulgt af 4 måneder i tank efter den endelige cuvée er sammenstukket.
|
Forventet holdbarhed |
6-8 år fra høståret.
|
Serveringstemperatur |
15 - 17 °C
|
Varenr.: |
219285 |
Producent
Oprindelse
Region
Sicilien er den sydligste region i Italien og den største Ø i Middelhavet. Øen er tør og varm og med den vulkanske oprindelse er der mange steder ekstraordinært gode forhold for produktion af kvalitetsdruer. Druesortsmæssigt er Sicilien en blanding af lokale sorter og særligt i nyere tid en række internationale, der bliver markedsført som variatal vine. Den grønne Catarratto bruges til øens hedvin Marsala, men også til tørre hvidvine sammen med Grillo og Inzolia. Nero d'Avola er førende på den røde side samt Frappato og de to Nerello'er med henholdsvis Cappuccio og Mascalese som efternavn. For de internationale druers vedkommende er særligt Syrah og Chardonnay populære.
Cantina Zisola Srl Agricola, Contrada Zisola Snc, 96017 Noto SR, Italien
True
Zisola di Mazzei
Cantina Zisola Srl Agricola, Contrada Zisola Snc, 96017 Noto SR, Italien