Old Bastard med den vidunderlige humoristiske label med den let besoffene men tydeligt lykkelige herre er Kaeslers mest berømte vin, og en af bedste oversøiske Syrah vine overhovedet. Vinen blev lanceret tilbage i 1998 og har siden opnået kultstatus. Vinelskere fra hele verden lader sig indrullere på Kaeslers mailingliste, og i øjeblikket tager det omkring 3 år, før man kan komme i betragtning til maksimalt 6 flasker.
Vi har været faste kunder næsten lige siden Reid Bosward og Stephen Dew overtog Kaesler Wines, og vi får derfor hvert år vores faste, men beskedne ration af denne kultvin, som Lisa Perrotti-Brown, Jay S. Miller og i sin tid også Robert M. Parker Jr. himself konsekvent har begavet med 96-98 point i The Wine Advocate siden de i 2002 smagte vinen første gang.
Vinen kommer fra et parcel på bare 1 ha. tilplantet tilbage i 1893 af Daniel Kaesler, og det vurderes, at op mod 80% af de krogede vinstokke på den lille vinmark stadig er de oprindelige. Kunstvanding undlades, og selvom udbyttet fra de 121 år gamle vinstokke allerede er beskedent reduceres høstudbyttet alt efter årgangen yderligere med 20-30% for at sikre ultimativ kvalitet i druematerialet.
Høsten sker ved daggry og efter sorteringen af druerne gærer vinen i rustfrit stål og modner herefter i 35% nye og resten 1 år gamle franske fade efter nogle rutiner i kælderen, som Stephen Dew kalder "innovative og endnu ikke åbenbaret i den nye verden". Hvad det går ud, mangler vi stadig at finde ud af.
En ganske enestående blodrød vin, som forener power og intensitet med fornem friskhed og overraskende drinkability. Der er masser af modne hindbær, blåbær og jordbær både til næsen og ganen og omme bagved får den primære frugt følgeskab af forfriskende rabarber, der smelter sammen med anis, kardemomme og kaffe fra fadlagringen til et fyldigt og saftigt udtryk, som man ikke kan undgå at blive en smule forelsket i.
Nyd den til store saftige bøffer fra det bedste kroghængte - eller som det nu hedder - tørmodnede oksekød du kan få fat i, eller til forsigtigt stegte koteletter af marsk lam krydret med friske hvidløg og friske rosmarinkviste.