Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring
Clos Galena Camino de la Solana s/n 43736 El Molar
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Merche Dalmau har stor og velfortjent succes med sine Priorat vine fra Domini de la Cartoixa og kunne sagtens sælge langt mere end der produceres. Men hun har kun 12 ha. at gøre godt med, og selvom der er masser af uopdyrket land omkring vingården er der er ingen planer om at købe jord, anlægge nye vinmarker, ansætte mere personale og bygge til i vinkælderen.
I stedet har Merche Dalmau rettet blikket lidt længere ind i landet til nabodistriktet Terra Alta, og i samarbejde med sin mangeårige vinmager Toni Coca i Fitó introducerede hun i 2018 brandet Secrets de Mar, dels for at flage for områdets spændende hvidvine, dels for at lette lidt af presset på rødvinen Formiga del Vellut. Den med de flittige røde myrer på etiketten.
Toni Coca har udvalgt frugten fra en håndfuld drueavlere, der alle er medlemmer af Celler Cooperatiu Agrícola de Gandesa, og vinen er herefter fremstiller i et hjørne af kooperativets imponerende bygninger, der er tegnet af Antoni Gaudí's elev Cèsar Martinell og i dag kaldes en af katedralerne i vinens verden. Et oplagt udflugtsmål for enhver der bare er en lille smule interesseret i vin og arkitektur.
Druerne kommer fra vinstokke der er mere end 30 år gamle, som efter presningen i løbet af 3 uger gærer til vin i rustfrit stål ved 16 grader. Herefter følger blot 4 måneders modning sammen med gærresterne inden vinen filtreres og tappes på flaske for at indkapsle så meget ungdommelig friskhed som muligt.
Resultatet er en regulær øjenåbner for enhver, som endnu ikke har opdaget hvad Grenache Blanc (eller Garnatxa Mediterrània, som de ynder at kalde druen i den sydlige del af Catalunya) har at byde ind med. En flot stringent hvidvin hvor blomstrende vild jasmin, pære, fennikel og hvide ferskner bliver holdt i skak af fin saltet mineralitet og moden citrus. Helt tør, gnistrende ren og meget forfriskende trods det relativt lave syreindhold og den milde fylde, som det let potente alkoholindhold bringer i spil.
Det er en vin, som gerne må nydes mens den endnu har sin ungdom og hele sin salte ligefremme friskhed i behold. Et fremragende match til Moules Frites, friske grillede fisk og skaldyr eller hvorfor ikke en stor pande paella, som serveres netop når risene ikke er underkogte og heller ikke udkogte, og gerne tilberedt over åben ild, så den fire røg fra bålet får tid til at krydre og raffinere denne stolte spanske specialitet.
Årgang | 2018 |
Land | Spanien |
Region | Catalunya |
Distrikt | Terra Alta |
Producent | Domini de la Cartoixa |
Vinmager | Toni Coca i Fitó |
Druer | Grenache Blanc (70 %) |
Macabeo (30 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,5 % |
Restsukker | 0,9 g/l |
Lagring | 4 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 1-2 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 215439 |
Priorat vinene fra Clos Galena er i dag en enkelt stærk og passioneret kvindes værk. Merche Dalmau hedder hun. Sammen med sin mand Miguel Perez Cerrada, der var universitetslærer, købte hun tilbage i 2000 små 12 ha. med gamle Grenache og Carignan vinstokke og midt ude i vinmarkerne mere end 3 km. fra den nærmeste asfalterede vej opførte de den kælder, der skulle danne rammen om deres fælles passion.
Clos Galena kaldte de stedet (efter det mineral i undergrunden, der var årsagen til, at der tidligere lå mange sølvminer i området) og hyrede den økologisk begejstrede Enric Amorós ind som vinmager og maneger samtidigt med, at det unge stjernefrø Toni Coca blev tilknyttet som konsulent.
Det viste sig at være et stærkt team, og deres to første vine blev tidligt højt profilerede, blandt andet hos Jay S Miller, der på vegne af Robert Parker kaldte dem for ”flamboyante skønheder”, da han smagte dem for første gang.
Miguel Perez nåede kun at opleve de første 12 år. I 2015 tabte han til kræften og i dag fører Merche Dalmau vingården videre samtidigt med at hun passer på parrets 3 børn. Toni Coca er blevet fast tilknyttet som vinmager og driver nu denne økologiske vingård, der også sætter nye standarter for bæredygtighed i Priorat, bl.a. qua opsamling af regnvand og en produktion, der alene er funderet på vedvarende energi, sammen med Merche Dalmau.
Merche Dalmau er de senere år blevet et forbillede for unge kvinder, som gerne vil positionere sig i den mandsdominerede vinverden og hun optræder i den forbindelse jævnligt i de lokale medier, hvor hun fortæller om, hvorledes hun er lykkedes med sit projekt. Et projekt som også har fundet vej til den svenske Nobelpris komité, som i 2017 valgte at servere den røde Formiga de Vellut 2014 til den store Nobelbankett hvilket senere fik Svenska Dagbladet til at rapportere under overskriften: "Varmrätten "inte det bästa" - vinet fantastiskt gott".
Domini de la Cartoixa er den lille rustrøde bygning til højre.
Catalunya ligger i Spaniens nordøstlige hjørne. Klimaet er stærkt influeret af Middelhavet med lune og tørre dage og begrænset nedbør, mens der mod nord for foden af Pyrenæerne er væsentligt køligere. Regionen dækker over 11 DO'er hvoraf den ene dækker hele regionen. Der findes også en enkelt DOCa, Priorat. Der produceres en bred række af vintyper i Catalunya fra mousserende Cava til kraftige rødvine på Tempranillo, Garnacha og Monastrell. Her findes også større beplantninger af internationale sorter som Chardonnay og Cabernet Sauvignon
Terra Alta er en DO i det nordøstlige hjørne af Spanien i regionen Katalonien. Som navnet indikerer, ligger distriktet i en bjergrig zone, som når op til 950 metere i højden. Vinmarkerne ligger dog noget lavere og dækker ca 6000 ha. Klimaet er påvirket af Middelhavet, men vintrene er relativt kolde og området er generelt ret tørt. Jordbunden er en blanding af ler, kalk og sten. Af druesorter dominerer Garnacha i forskellige farver, og der produceres en anelse mere rødvin end hvidvin. I rødvin blandes Garnacha ofte med Carinena og Cinsault samt internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Man fornemmer nærheden til Priorat, hvor samme blandinger anvendes. Til hvidvine bruges udover Garnacha Blanco og Parellada og Macabeu samt internationale sorter som Sauvignon Blanc, Chenin Blanc og Chardonnay.
Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring