Merche Dalmau har stor og velfortjent succes med sine Priorat vine fra Domini de la Cartoixa og kunne sælge langt mere end der produceres. Men hun har kun 12 ha. at gøre godt med, og selvom der er masser af uopdyrket land omkring vingården er der er ingen aktuelle planer om at købe jord, anlægge nye vinmarker, ansætte mere personale eller bygge til i vinkælderen. Volumen var ikke en del af masterplanen, da hun tilbage i 2000 valgte af forfølge drømmen om egen vingård sammen med sin nu afdøde mand Miguel Perez Cerrada, og sådan er det stadig. Faktisk indrømmer Merche Dalmau, at hun er en lille smule stolt over at hun nu jævnligt må sige pænt nej tak, når forskellige vinimportører tilbyder at sælge hendes vine.
I stedet har Merche Dalmau rettet blikket lidt længere ind i landet til nabodistriktet Terra Alta og i samarbejde med sin mangeårige ven og vinmager Toni Coca i Fitó introducerede huin i 2018 brandet Secrets de Mar, dels for at flage for områdets spændende hvidvine dels for at lette lidt af presset på rødvinen Formiga del Vellut. (en med de flittige røde myrer på etiketten)
Toni Coca har udvalgt frugten fra en håndfuld drueavlere, der alle er medlemmer af Celler Cooperatiu Agrícola de Gandesa, og vinen er herefter fremstiller i et hjørne af kooperativets imponerende bygninger, der er tegnet af Antoni Gaudí's elev Cèsar Martinell og i dag kaldes en af de spanske vinkatedraler.
Druerne kommer fra såkaldte "Vinyes Velles" hvilket her vil sige vinstokke, der er mere end 30 år gamle, og i modsætning til de fleste andre rødvine i Terra Alta er der med 50% Carignan her tale om en ægte "Carinyena Mediterrània Menjar", hvor Grenache henvises til at spille andenviolinen. Vinen gærer i rustfrit stål i 3 uger ved 26-28 grader og forbliver i tanken indtil den malolaktiske gæring også er overstået. Herefter flyttes halvdelen af vinen over i små brugte franske fade hvor den modner i 4 måneder inden turen går tilbage i ståltanken hvor den endelige vin sammenstikkes og efter yderligere et par måneders modning filtreres og tappes på flaske.
Resultatet er en vin som fint lader Carignan druens elegante rusticitet pible frem mellem de mere saftige og joviale noter fra Grenache-druerne og de franske fade. Den åbner friskt med fine noter af brombær, blåbær, sure sorte kirsebær og overraskende strejf af solmodne hindbær. Derpå krydret og kraftig, men stadig velafbalanceret i munden, hvor der hele tiden er god kerne af mørk frugt, der matcher de let bitre tanniner og leder frem til den salte og saftige finale.
På befriende vis fri for den fornemmelse af restsødme, der præger mange af tidens såkaldt moderne vine. Prøv en for eksempel til den meget autentiske gryderet Cocido Madrileño hvor kikærter, kylling, chorizo, blodpølse, syltede grisetæer, kødboller, kål, løg, grønne bønner, ris, bacon, skinke simrer i fjerkræfond sammen med masser af olivenolie og hvidløg i mange timer.