Domaine Arnoux, der ligger i Chorey-les-Beaune 4 km. nord for selv Beaune, har i hele det nye millennium leveret en pålidelig vifte af vine, der favoriserer farve og et imponerende bundtræk samtidig med at finessen stadig er til at få øje på. Og da de samtidig opererer i det, vi ind til for få år siden, kaldte de lidt mere ydmyge appellationer, har der været tale om appellerende prispunkter, hvilket gjorde Domaine Arnoux til lidt af et insidertip. Vi skriver helt bevidst "gjorde", fordi alt det hype, der er omkring Bourgogne smitter også af på Domaine Arnoux, som nu er kommet op i den liga, hvor en del af produktionen forbeholdes salget på vingården og resten allokeres til et netværk af forhandlere, som sagtens kunne sælge det dobbelte.
Domaine Arnoux har 22 ha. at gøre godt med herunder næsten 5 ha. i Savigny-Les-Beaune, som manifesterer sig som 3 Premier Cru vine og så denne generiske Savigny i portofølgen. Der er tale om frugt fra 15-60 år gamle vinstokke, der står på en håndfuld forskellige parceller herunder et lige nord for Premier Cru marken Aux Guettes og to på den nedre del af Les Peuillets, som ikke blev løftet med op i Premier Cru. Høsten er manuel med en soignering af klaserne allerede i forbindelse med plukningen og transporten de 3 km. frem til vingården sker i plastkasser.
Her sker der endnu en soignering, hvor de smukkest modnede klaser samtidig tages fra, inden stilkene fjerne fra resten hvorefter druerne knuses/mases og tilsættes op til 15% hele klaser inden de nedkøles til omkring 10°, således at der kan udvindes farve og aroma i op til en uge inden gæringen uden fremmede gærstammer får lov til at sætte ind i termoreguleret rustfrit stål, hvor der arbejdes med nedstansninger i begyndelsen og derefter med en daglig overpumpning indtil gæringen er overstået. Herefter får den unge vin lov til at sætte sig (bundfælde) inden den fyldes på nye (10%) og op til 8 gange brugte fade, hvor den malolaktiske gæring overstås og hvor vinen modner i 12 måneder inden den endelige cuvée, sammenstikkes i rustfrit stål og modner videre frem mod aftapningen på flaske uden filtrering i det tidlige forår 2021.