Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Bernard Reverdy et Fils, Chaudoux, Route des Petites Perrières, 18300 Verdigny, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Rød Sancerre bliver ofte overset af dem, der ellers erklærer deres kærlighed til druen Pinot Noir, dels fordi vinene ikke er helt billige, dels fordi vinene produceres i forsvindende små mængder, som for størstedelens vedkommende nydes på de mange små restauranter og udskænkningssteder i og omkring Sancerre.
Sådan er det også hos Bernard Reverdy, som kun har nogle få parceller med Pinot Noir at gøre godt med. Til sammen bare knapt 3 ha. med op til 40 år gamle vinstokke, som skal levere frugt både til familiens Sancerre rosé og så til denne Sancerre rouge, som begejstrer, når Pinot Noir druerne når at modne til perfektion.
I 2018 nød Loire godt af de forhold, som vi også oplevede på vores breddegrader hele sommeren. Og det var tiltrængt for vinbønderne i det østligste Loire som, efter to årgange med meget lave høstudbytter og problematiske forhold gennem vækstsæsonen, ikke havde formået at skabe den helt store begejstring med deres Pinot Noir vine.
Det var derfor glædeligt, da Romain Reverdy sidste år meddelte, at han med 2018-årgangen endelig igen oplevede ”beautiful quantity and exceptional quality”.
Høsten foregår med hjælp fra familiens superavancerede høstmaskine og den overstået på mindre end en time præcis den dag hvor analyser og smagninger viser, at modenheden eller rettere balancen mellem sukker, syre og ekstrakt i druerne er optimal.
Alle stilke fjernes inden druerne knuses og pumpes op i rustfri ståltanke hvor de blandes med skallerne fra rosévinen, der altid sættes i gang lidt før rødvinen. Gæringen får lov til at starte langsomt uden tilsætning af fremmede gærstammer og undervejs røres der hyppigt rundt i den gærende vin (batonnage) for at ekstrahere ekstra farve og aroma. Halvdelen af vinen modner efterfølgende 10 måneder på brugte 600 liters fade, mens resten forbliver sur Lie i ståltankene frem mod aftapningen på flaske.
Resultatet er en lys Pinot Noir med friske noter at hindbær, skovjordbær og ribs, der suppleres af friske urter og et lille interessant krydderi fra den diskrete fadlagring. Derpå let og aromatisk i munden hvor finkornede tanniner bidrager med friskhed og forbløffende længde.
En fin, let og forfriskende Pinot Noir med en særlig afdæmpet charme. Et fint match til svinekød, stegt stadig blodigt andebryst, og direkte fremragende som det røde alternativ til grillede hvide fisk. For eksempel en Gedde, der lige er trukket op ad Europas sidste vilde flod.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Loire |
Distrikt | Sancerre |
Producent | Domaine Bernard Reverdy |
Vinmager | Romain Reverdy |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Granuleret kork |
Produktionsform | Konventionel |
Restsukker | 0,5 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 1/2 delen 10 mdr. i stål. 1/2 delen 12 måneder på brugtre 600 liters franske fade. |
Forventet holdbarhed | 4-6 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 14 - 16 °C |
Varenr.: | 130997 |
Domaine Bernard Reverdy et Fils har leveret gnistrende rene og arketypiske Sancerre vine til Løgismose i en lille menneskealder, og vi har en meget stor skare af kunder som trofast venter på at den nye årgang skal blive frigivet når vi endnu engang har måttet melde udsolgt fordi vi simpelthen kan sælge flere flasker end familien er i stand til at levere. Sådan har det været i mange år, og efter vi har fornyet vores fokus på salg til restauranter er presset på disse vine ikke blevet mindre.
Domaine Reverdy ligger i udkanten af den lille landsby Verdigny og her kan familien dokumentere at deres forfædre har dyrket druer og lavet vin helt tilbage i 1500-tallet, og som en kuriositet har de fået fremstillet en meget smukt og detaljeret stamtavle, som pryder den ene endevæg i det hyggelige smagelokale. Og der er mange Reverdy’er i Verdigny og omegn. Hele 35 viser opslag i den lokale telefonbog som de franske teleselskaber stadig udgiver.
I dag er det Noël Reverdy der sammen med sin kone Claudine og deres søn Romain driver vingården videre. Noël begyndte at arbejde skulder ved skulder med sin far i 1980 efter at have studeret i Bourgogne og efter Claudine kom ind i familien blev på tide at opdatere bedriften og i slutningen af 1998 kunne man endelig rykke ind i en ny kælder og indkassere alle de fordele som det førte med sig. Undervejs havde de fået sønnen Romain som vist aldrig blev spurgt om hvilken retning han skulle tage, og da han i 2008 havde afsluttet sin uddannelse som ønolog og studieophold på diverse vingårde var det hans tur til at arbejde skulder ved med sin far.
Familie ejer bare 12 ha. hovedparten i Chaudoux, men også et par små parceller i 2 andre af de 14 kommuner, som Sancerre appellationen omfatter. Undersøgelser af jordbunden har ført til at de 12 ha. er blevet inddel i 27 forskellige parceller, som så, som tidens bedste skik byder, mødes i gæringskælderen i de 3 hovedgrupper Caillote (kalkrig jordbund med store mængder delvist nedbrudte sten), Terreblanche (nogenlunde ligelig blanding af ler og kalksten) og Silex (flint).
Hos Reverdy er fordelingen mellem de 3 jordbundstyper 65/32/3 og det er så de 3 aromatiske profiler som Romain har at jonglere med, når den endelige vin skal sammenstikkes og den rette gnistrende rene, sprøde og mineralske aromaprofil skal findes.
Loire er opkaldt efter floden Loire i det nordlige Frankrig, som med sine ca 1000 km er landets længste. Vinområderne ligger som perler på en snor fra Muscadet i den vestligste del ved udløbet i Atlanterhavet til Sancerre og Pouilly Fumé dybt inde i det centrale Frankrig. Loire dalen kaldes også Frankrigs have, og anses af mange for at være et decideret frugtparadis. Sauvignon Blanc trives godt i den indre del, hvor der fremstilles tørre hvidvine, men den centrale del er mere præget af Chenin Blanc. Variationen i vintyper er større for denne drue, og der fremstilles både stille og mousserende vine i varierende sødmegrader, samt ædelsøde vine. Rødvine laves hovedsageligt af Cabernet Franc men også Pinot Noir samt en håndfuld lokale sorter.
Sancerre ligger i den indre del af Loire dalen i det centrale Frankrig. Jordbunden er rig på flint og kalk og bliver ofte tillagt æren for vinenes mineralske, sprøde udtryk, særligt hvidvinene. Appellationen dækker ca 2800 ha og inkluderer hvidvine på Sauvignon Blanc og rød og rosevine på Pinot Noir. Hvidvinene er blandt Frankrigs mest populære og er typisk blomstrende, tørre og friske med grønne toner af græs og asparges.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring