Selvom Pinot Noir fortsat kun spiller en mindre rolle er der flere og flere producenter, der tager druen seriøst både i form af stringente rødvine og så det måske lidt mere oplagte: Sprøde rosévine.
En af dem er Romain Reverdy, som har 2,5 ha. med omkring 30 år gamle Pinot Noir vinstokke, der er sat på en meget kalkrig skråning ikke lang fra Loirefloden. Druerne høstes med en topmoderne maskine, som er familiens stolthed og største investering i nyere tid, og Romain Reverdy bedyrer, at maskinen gør det lige så godt som høstarbejderne tidligere var i stand til at gøre det, og i tilgift kan alle druerne blive plukket på det helt rette tidspunkt.
Druerne presses straks de ankommer til vingården og får kun lov til at trække farve fra skallerne i ganske få timer inden gæringen går i gang/fortsætter ved lav temperatur i rustfrit stål uden hjælp fra fremmede gærstammer, i det Romain mener, at disse ville fratage druernes muligheden for at afspejle det terroir, som vinstokkene står i. Vinen er modnet 6 måneder "sur Lie" i ståltankene inden den efter en let filtrering er tappet på flaske.
Reverdys Sancerre Rosé er i 2020 nok engang fuld af personlighed, og man fornemmer tydeligt Pinot Noir-druens karakteristika i form af saftig rød bærsødme, der løftes af en fin vital vibrerende syre. Let, læskende, helt tør og et dejligt køligere alternativ til de sydeuropæiske roséer.
En vin som gør sig bedst sammen med mad, hvor syren vil skære fint igennem fedmen og røgen fra de klassiske franske charcuteriprodukter. Men også krydderierne i det asiatiske køkken vil finde et fint modspil i denne vin.