Domaine Bernard Reverdy et Fils har leveret gnistrende rene og arketypiske Sancerre vine til Løgismose i en lille menneskealder, og vi har en meget stor skare af kunder som trofast venter på at den nye årgang skal blive frigivet når vi endnu engang har måttet melde udsolgt fordi vi simpelthen kan sælge flere flasker end familien er i stand til at levere. Sådan har det været i mange år, og efter vi har fornyet vores fokus på salg til restauranter er presset på disse vine ikke blevet mindre.
Domaine Reverdy ligger i udkanten af den lille landsby Verdigny og her kan familien dokumentere at deres forfædre har dyrket druer og lavet vin helt tilbage i 1500-tallet, og som en kuriositet har de fået fremstillet en meget smukt og detaljeret stamtavle, som pryder den ene endevæg i det hyggelige smagelokale. Og der er mange Reverdy’er i Verdigny og omegn. Hele 35 viser opslag i den lokale telefonbog som de franske teleselskaber stadig udgiver.
I dag er det Noël Reverdy der sammen med sin kone Claudine og deres søn Romain driver vingården videre. Noël begyndte at arbejde skulder ved skulder med sin far i 1980 efter at have studeret i Bourgogne og efter Claudine kom ind i familien blev på tide at opdatere bedriften og i slutningen af 1998 kunne man endelig rykke ind i en ny kælder og indkassere alle de fordele som det førte med sig. Undervejs havde de fået sønnen Romain som vist aldrig blev spurgt om hvilken retning han skulle tage, og da han i 2008 havde afsluttet sin uddannelse som ønolog og studieophold på diverse vingårde var det hans tur til at arbejde skulder ved med sin far.
Familie ejer bare 12 ha. hovedparten i Chaudoux, men også et par små parceller i 2 andre af de 14 kommuner, som Sancerre appellationen omfatter. Undersøgelser af jordbunden har ført til at de 12 ha. er blevet inddel i 27 forskellige parceller, som så, som tidens bedste skik byder, mødes i gæringskælderen i de 3 hovedgrupper Caillote (kalkrig jordbund med store mængder delvist nedbrudte sten), Terreblanche (nogenlunde ligelig blanding af ler og kalksten) og Silex (flint).
Hos Reverdy er fordelingen mellem de 3 jordbundstyper 65/32/3 og det er så de 3 aromatiske profiler som Romain har at jonglere med, når den endelige vin skal sammenstikkes og den rette gnistrende rene, sprøde og mineralske aromaprofil skal findes.