Det mallorcinske selskab Gusto Mundial Balearides blev dannet af Katja Wöhr i begyndelsen af 2003.
Flor de Sal høstes fra ”Salinas de Levante” salt bassinerne ved siden af den smukke strand “Es Trenc “ på Mallorca. I oldtiden indsamlede romerne og fønikerne også havsaltet fra Es Trenc stranden, som nu er et fredet område og et paradis for over 150 beskyttede arter af fugle, som flamingoer og klyder.
Saltet ved Es Trenc krystalliseres kun når vejret er optimalt – masser af sol, lav luftfugtighed og en blid brise. Høstning af saltet er en næsten poetisk oplevelse. Det udføres i skumringen, før luften bliver fugtig igen og smelter krystallerne. Når saltkrystallerne dannes ligner de et fint lag is – i skinnende hvide eller blege lyserøde nuancer. Da dette er en naturlig proces, vil farve og tekstur af krystallerne ændres alt efter vejret.
Til høstningen bruges traditionelle lousses – river oprindeligt fra Sydfrankrig-til at skimme vandoverfladen. Det kræver tålmodighed, da det kun er den øvre overflade, der indeholder alle de mineraler og aromaer, der udgør Flor de Sal d’Es Trenc. Saltet tørres i solskin før det pakkes eller blandes med krydderurter og andet, for efterfølgende at blive sendt ud til gourmet forretninger og restauranter verden over.
Den britiske Michelin–stjernekok , Marc Fosh, har i samarbejde med Katja Wöhr udviklet en række eksklusive Flor de Sal blandinger.