Robert Parker udtrykker det meget præcist, når han skriver: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået", og her i 2016-udgaven af denne vin nærmer vi os et udtryk som nærmer sig det ultimative for appellationen!
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Druerne sorteres allerede under høsten og igen, når de ankommer til vingården. Herefter fjernes alle stilke og druerne køles ned for at få lov til at udveksle aromaer i op til 6 dagen inden den alkoholiske gæring sættes i gang i træ og rustfrit stål. Efter gæringen får den jomfruelige vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den pumpes over i små fade fra Allier og Nevers for at modne i 18 måneder frem mod aftapningen.
Resultatet er em vin med fantastiske noter af solbær, skovhindbær og viol, der snart får følgeskab af helt mørk chokolade, lakrids, espresso og peber. Vinen er særdeles aromatisk og rig, men ikke direkte kraftig. I stedet er det de modne nærmest polerede tanniner der spiller og skaber en imponerende smuk finish. som både vil sikre god holdbarhed men også brillere i selskab med mørke kødretter.
Pierre Gaillard har ganske enkelt skabt en Saint Joseph, der skal tælles blandt de bedste i appellationen. En vin der er et glimrende alternativ til de endnu dyrere vine fra Côte Rôtie og Hermitage.
Dekanter gerne inden servering og prøv den så til for eksempel lynstegt lever fra hårvildt alternativt kalv, med sauté af sorte trompetsvampe og bacon eller prøv den til frikadeller af rådyr med timian og valnødder.