Pierre-Yves Colin og hans kæreste og senere hustru Caroline Morey står bag nogle af tidens mest hypede hvide Bourgogner. Når de internationale anmeldere får lov til at smage et udsnit, står de op og klapper i kor, og da mængderne af de enkelte vine er stærkt begrænsede - for nogle af dem er der bare tale om et enkelt fad, der veksles til nogle få hundrede flasker - bliver alle vinene i den omfattende portefølje distribueret efter strikse allokeringslister.
Vi deler med og låner fra et par af Pierre-Yves og Carolines samarbejdspartnere og har når vi har fået friske forsyninger omkring et dusin forskellige vine på hylderne, men da mængderne er stærkt begrænsede går det hurtigt ned af bakke, og et år havde vi bare én magnum flaske tilbage, da de vine fra de nye årgange, vi var så heldige at få fat i, ankom.
Her den kvantitativt vigtigste vin fra Pierre-Yves Colin-Morey selvom der blot er tale om frugt fra 1,5 ha. fordelt på 3 parceller på det meget kalkrige Lieu-Dits, Le Banc, som Pierre-Yves Colin var med til at købe i 1996 og siden vekslede fra Pinot Noir til Chardonnay, mens han stadig arbejde hjemme på Domaine Marc Colin.
Pierre-Yves flager ikke hvorvidt han arbejder med frugt fra egne vinmarker, fra lejede vinmarker eller om der er tale om den bedste (og dyreste) frugt han kan købe for penge og uanset om der (som her) er tale om de vine, der frigives efter et års tid for at skabe plads til den næste høst i kælderen, eller om det er vine som får lov til at modne i op til 18 måneder kommer vinene med det "Magic Touch", som Pierre-Yves Colin-Morey stjernestatus er funderet på.
Et touch som handler om at omfavne, men ikke omklamre, det terroir, som Chardonnay-druerne på de gyldne skråninger eksponerer med kompetent fadbehandling i fade fra François Frères og Chassin. Der er tale om presning af de hele drueklaser og gæring uden fremmede gærstammer og derpå fadmodning i den moderne men nu uopvarmede kælder uden omrøringer frem mod aftapningen, der sker uden klaring og om muligt også uden filtrering, hvorefter flaskerne lukkes med lange ubehandlede korkpropper og forsegles med voks.