En af Georges Duboeuf’s tidlige partnere var Maurice Delorme, som for mere end 30 år siden begyndte at spare med Georges om vinfremstilling og siden lod hans team aftappe og distribuere hovedparten af produktionen. Sådan er det stadig væk, bortset fra at det nu er next generation, som er på spil personificeret ved datteren Véronique, som kom hjem til gården i 1996 og Franck Duboeuf, som fik næsten 30 år ved siden af sin far.
Domaine du Paradis ligger i hjertet af den måske mest eftertragtede af de 10 Cru'er i Beaujolais. Her kultiverer de 15 sydvendte sirligt hækomkransede ha. efter bæredygtige principper. Der er tale om i gennemsnit mere end 50 år gamle vinstokke, hvor 0,4 ha. tilplantet i 1982 er de yngste og hvor 6 ha. som allerede havde en del år på bagen da Maurice Delorme overtog vingården i 1953 er de ældste.
Kælderen blev totalrenoveret i 2004 og siden er de manuelt høstede druer først gæret og siden modnet 8 måneder i thermoregulerede rustfri ståltanke hvorefter vinen er transporteret ned til Georges Duboeuf og tappet på flaske.
En mildt blomstrende dejlig saftig Saint Amour med en vis fylde og en fin rød frugtprofil, der bliver holdt på plads af blide tanniner og læskende mineralitet. Bare en dejlig vin som vil skabe glæde i en lang række sammenhænge lige fra den indledende aperitif og frem til det lille stykke ost, som fjerner den allersidste sult.
Generelt om årgang 2020 i Beaujolais:
Teamet hos Georges Duboeuf fortæller, at arbejdet med høsten og den efterfølgende vinfremstilling ikke blev væsentligt vanskeliggjort af de mange forskellige forholdsregler, herunder indrejse-restriktioner for høstarbejderne, og der er begejstring for den samlede kvalitet i 2020-årgangen.
Juli var ekstremt tør med kun ¼ af den normale nedbør. Det var den tørreste juli siden 1959, og derefter var der flere gange i august tale om reel hedebølge, hvor temperaturen flere dage nåede op forbi 40°C. Tørken og varmen fremskyndede modningen af druerne, og derfor begyndte høsten allerede den 20. august, hvilket var næsten tre uger tidligere end i 2019. Kun 2003-høsten er startet tidligere.
Der var over alt tale om meget sunde druer, og derfor kunne Duboeuf’s team nøjes med at fjerne mindre end 1% på sorteringsbælterne, hvilket er et tegn på høj kvalitet. Ikke desto mindre drillede selve vinfremstillingsprocessen idet først den alkoholiske og senere den malolaktiske gæring havde tendens til at gå i dvale. Chefvinmager Denis Lapalu og Master-Blender Emeric Gaucher var derfor i et par uger på arbejde både dag og nat for at sikre opvarmning eller nedkøling af de mange ståltanke med gærende vine i det store centrale anlæg og for at bistå med råd og rådgivning ude på de enkelte vingårde.
Denis Lapalu beskrev druerne som fantastiske, men små og fulde af sukker og det betød et gennemsnitligt naturligt alkoholindhold på 13,22%, hvilket var 0,42% mere end i 2019, og da skallerne samtidigt var tykke og fulde af pigment, blev der også tale om en meget dybere farve end i 2019.
Emeric Gaucher sammenligner 2020-årgangen med 2015 og for de bedste cuvéers vedkommende med 2018, og siger: "Det er indlysende, at vinene i år kommer med en meget høj grad af modenhed, men smagsprofilen er slet ikke som i 2003, som var for kogt og hvor mange vine lugtede som svesker. Her er der tale om frisk mørk frugt så som solbær og andre mørke bær."
I det hele taget er der tale om en flot årgang, hvor det eneste lille minus er kvantiteten. Det er tilladt at høste 58 hl. for Beaujolais-Villages. Georges Duboeuf nåede ingen steder ikke op over 50 hl.