Ved siden af de herligt frugtdrevne Rueda vine med storartet bællepotentiale har den charmerende unge vinmager Ana Tesón Yudego også sat sig for at skabe en af de bedste fadgærede Verdejo vine i den gyldne trekant mellem byerne Valladolid, Tordesillas og Medina del Campo.
Frugten kommer fra en enkelt parcel på bare 2,5 ha. med mere end 50 år gamle vinstokke. Høsten er manuel og foregår om natten i larmen fra den generator, som sikrer strøm til de mobile lysmaster, der sørger for, at høstarbejderne kan orientere sig. Drueklaserne soigneres, samtidig med at de klippes fri af vinstokkene i det kunstige lys, og når de ankommer til vingården i de tidlige morgentimer, sker endnu en sortering, inden de ryger i den pneumatiske presse.
Kun den frit løbende most anvendes, og gæringen sker direkte i franske fade hjemkøbt fra ikke færre end 6 forskellige bødkere, fordi Ana Tesón mener, at vinen derved opnår en større aromatisk kompleksitet i løbet af den efterfølgende 9 måneder lange modning. Den endelige vin er sammenstukket i juni 2020, tappet på flaske kort efter, og frigivet til salg i efteråret 2020.
En vedholdende og dyb Rueda, som både fænomenet James Suckling og den toneangivende Guía Peñin har fundet bemærkelsesværdig i tidligere årgange. Herlig ekspressiv eksotisk frugt anført af ananas, mandarin og dejlig moden lime, som smelter smukt sammen med grønne krydderurter og fine søde noter af cremet eg. Fyldig og frem for alt båret frem af en vedholdende friskhed, som skaber smuk balance og samtidig sikrer, at det massive fadaftryk ikke bliver for overvældende. En smuk vin som alle, der fortsat holder af fadrige hvidvine, bør opleve.
Fin som apéritif, men bedst sammen med mad. Gerne en pighvar stegt på benet med svampe og en af de klassiske saucer, eller lynstegt laks med en intens catalansk sauce på tomat, forskellige peberfrugter og appelsin – alt sammen af spansk oprindelse forstås.