Dette er en sprød og charmerende rosé med en ganske let sødme fremstillet for det velrenommerede vinhus Sauvion & Fils, som i mange år har forsynet Løgismose med sprøde vine fra den nedre del af Loire hvor floden dovent nærmer sig Atlanterhavet. Ejeren Pierre-Jean Sauvion kalder sig selv for en "Faconneur de Plaisir" - en glædens, fornøjelsens og nydelsens formidler - og i denne vin lykkes han til fulde med sin mission!
Hoveddruen er den lokale Grolleau Noir som altid har udgjort rygraden i en Rosé d’Anjou, og da den i sig selv giver ganske lette neutrale vine bliver den her balanceret af den mere aromatiske Cabernet Franc. Druerne pressen ved ankomsten til kælderen og får derpå lov til at udbløde i op til 12 timer. Når den rette farvenuance er ramt pumpes mosten fri af skaller og sten hvorefter den gærer indtil den ønskede balance mellem det sure og det søde er opnået. Efterfølgende modner vinen i rustfri ståltanke i op til 6 måneder inden den filtreres, klares og tappes på flaske.
Resultatet er er den perfekte terrassevin, der skænkes med modne jordbær, ribs og en snert af mynte til næsen, og derpå opleves dejligt aromatisk i munden hvor den lette sødme balanceres af en sprød syre som etablerer en nærmest tør afslutning.
Server vinen fra køleskabet præcis når du har lyst f.eks. sammen med salater, grillet svinekotelet, sprængt poulard med peberrod, eller ferskvandsfisk stegt på benet.