Tenuta Colombara er oprindeligt opført i 1500 tallet og efterfølgende er ejendommen udvidet og moderniseret i 1874. Tilbage i 1853 blev et - efter datidens forhold - avanceret overrislingssystem indviet på markerne rundt om Tenuta Colombara, og den dag i dag er det en oplevelse at se ejendommen svæve majestætisk ovenpå de overrislede marker i april og maj måned, inden risen bryder op gennem vandet og bryder illusionen.
Navnet Acquerello kommer til i 1991, og siden 1998 har produktionen været økologisk, dog ikke certificeret. Acquerello er udvalgt af Slow Food som bevægelsens foretrukne brand, og siden 2004 har Tenuta Colombara fungeret som mønsterlandbrug for det italienske fødevareuniversitet i Pollenzo. Piero Rondolino overtog risfarmen efter sin far.
Dengang var gården blandt det nordlige Italiens største og Piero solgte 460 ha således, at han "kun" skulle koncentrere sig om at producere verdens bedste ris på de resterende 140 ha. Piero havde læst i nogle gamle indiske tekster, at ris bliver bedre, når den lagres og modnes nogle måneder eller år, idet den får både bedre smag og konsistens.
Det gør selvfølgelig produktionen dyrere, men han besluttede sig alligevel for at eksperimentere med den gamle metode. Det viste sig, at risen især forbedres de første halvandet år, herefter sker der kun en langsom forbedring.