Vores venner nede hos Weingut Paulinshof skuffer aldrig med deres Riesling Trocken Gutswein på den hyggelige literflaske. Heller ikke i 2020, hvor vinen på klædelig vis er drejet i en lidt mere pikant og forfriskende retning end de meget gavmilde og joviale forgængere, som loyalt reflekterede, at Mosel i 2018 og 2019 blev begavet med et par af de varmeste somre i mands minde.
Vinen er skabt på nogle af de tidligst høstede druer. Mosten er som vanlig gæret i rustfrit stål uden styling fra fremmede gærstammer og for at give vinene lidt mere kant har Claus og Oliver Jüngling ladet mosten trække et par døgn sammen med drueskallerne inden gæringen fik lov til at starte. Vinen er derpå modnet 6 måneder sammen med gærresterne inden den er blevet filtreret og tappet på flaske.
En dejlig Gutswein med fine noter af friske æbler, der får selskab af lidt mynte, saftig grapefrugt og blomstrende citron. Et letløbende tysk bud på vinen, der gerne vil være med på terrassen i foråret og om sommeren og senere gerne vil stå parat i køleskabet fordi "Riesling Trocken ist in!", som Christa Jüngling så rammende udtrykker det.
Prøv at lade den erstatte rødvinen til spareribs med grillede majs eller oplev hvorledes en Riesling kan sparke fedmen i Fish & Chips med estragon remoulade helt ud omkring hjørneflaget.
(Dette var for tyve år siden den første Riesling Trocken i vores sortiment dengang Paulinshof var en af de tidlige ambassadører for den tørre Riesling i Mosel)