Dette er, selvom du måske ikke umiddelbart fanger det, en af vores mest populære tyske hvidvine. Forklaringen er at vinen på grund af forskellige hensyn til navngivningen både herhjemme og i Tyskland har skiftet navn om ikke hvert år så hvert andet år. Egentlig noget rod, men det gode er, at vinen nu som før produceres af Philip Wittmann, som uden sammenligning er den mest respekterede økologiske Weingut i Rheinhessen.
I år hedder den ”Grüne Hügel”. Sidste år hed den ”Immel Erben” (Immel’s arvinger) angivelig fordi en væsentlig del af druerne kommer fra små jordlodder tilhørende forskellige grene af familien Immel, og før det hed den "100 Berg und Tal" og da Philip Wittmann første gang begyndte at lege med frugt fra ligesindede økologiske vinbønder, hed den ”100 Hügel”.
Så nu er vi næsten tilbage ved udgangspunktet med den tilføjelse, at vi nu er oplyste om at de 100 bakker er grønne, og uanset navn er der tale om en charmerende introduktion til Philipp Wittmanns imponerende univers skabt på frugt fra venner og bekendte i det berømte vinlandskab mellem Worms og Nierstein.
De forskellige små partier presses og gærer hver for sig, og først når Wittmann og hans team i løbet af vinteren har dannet sig et godt indtryk af årgangens forskellige muligheder sammenstikkes en ny version af Grüne Hügel/Immel Erben/100 Berg und Tal/100 Hügel, som herefter modner nogle få måneder i ståltanke inden vinen (om nødvenligt) filtreres ganske let og fyldes på flasker.
Selvom der altid er udskiftninger blandt drueleverandørerne, lykkes det år efter år at ramme en genkendelig stil på et så højt kvalitetsniveau, at vinen er gået hen og blevet en moderne klassiker i Rheinhessen. En dejlig Riesling, der kommer med et mildt og omfavnede væsen med fine aromaer af æbleblomster, ferskner, rosa grape og moden citron. Tør på den helt rigtige saftige tyske måde, hvor en fin kalket mineralitet og en animerende syre får lov til at balancere den næsten umærkelige sødme.
Oplagt som aperitif og til frokost og det er helt fint hvis den serveres direkte fra køleskabet. Prøv og se hvad der sker hvis du lader rødvinen blive i kælderen og for eksempel serverer Grüne Hügel sammen med en grillet svinekotelet med æble/stikkelsbær kompot eller en sprængt poulard med pirrende frisk peberrod.